Giren sıvada artış olan vakalar, daha çok geçici glokomlarda görülür. Daha fazla görülen neden, sıvı çıkışındaki bozukluktur. Çıkıştaki bozukluğun en sık görüleni, kronik glokom hastalığıdır. Diğer bir ifadeyle açık açılı glokom hastalığıdır. Bu hastalığa daha çok 40 yaş üzeri kişilerde rastlanır.
Kapalı açılı glokomlarda sıvının çıktığı yerdeki açı dar olabilir. Herhangi bir nedenle açı tümüyle kapandığında gözden hiç sıvı çıkmaz. Bu durum, glokom krizine neden olur. Glokom krizinin bulguları vardır.
Glokom krizinin belirtileri
Bu bulgular şiddetli baş ağrısı, gözde şiddetli ağrı, bulantı ve kusmayla birlikte, görmenin çok ciddi boyutlarda azalmasıdır. Bu durumda hemen müdahale edilmezse, hasta gözünü kaybeder.Glokomda, bir de açıya pigmentlerin birikmesiyle oluşan glokom tipleri, konjenital glokom tipleri vardır. Yani glokomun çeşitli tipleri vardır. Ama açık açılı glokom, en sık görülen glokom türüdür.
Glokom tedavisi, etkene göre yapılır. Açık açılı glokomda, açıdan geçen sıvının artmasını sağlayacak tedavi yapılır. Kapalı açılı glokomda, lazerle müdahale edilerek açı açılmaya çalışılır.
İLGİLİ MAKALE
Normal Basınçlı Glokom
Op. Dr. Sinan GÖKER
yaş 86,bir göz tamamen kapalı,diğer gözün görme alanı az.Geçmişte katarakt ameliyatı oldu.Glokom teşhisi kondu.Glokomda Genetik geçmiş var.Zaman zaman... devamı
Glokom Nedir?
Glokomun Bulguları
Glokomun Nedenleri
Glokom Tedavisinden Sonra Kontrol Sıklığı
Glokom İlaçla Tedavi Edilebilir Mi?