Kurul, güneş lekelerinin oluş mekanizmasının tam olarak bilinmediğini belirterek, ''Güneş lekesi oluşumunda kadınlarda ve esmer tenlilerde daha sık olmakla birlikte, genetik yatkınlık, tiroid hastalıkları, gebelik, adet zamanı, emzirme gibi hormonal değişiklikler, peeling, taze yanık, ağda gibi cilt travmaları, hormon tedavileri, doğum kontrol hapları, bazı sitostatikler gibi ilaçlar önemli faktör oluşturur,'' diye konuştu.
Prof. Dr. Kurul, ''Bol su içmek, taze sebze ve meyve yemek, sigara içmemek, nemlendirici kullanmak, düzenli uyumak, cilt temizliği ve masaj gibi uygulamalar güneşte cildi zarar görmüş birçok kişinin kışa canlı bir ciltle girmesini sağlar. Bilinçli cilt bakımları, faydası kanıtlanmış ve kişinin tanıdığı ürünlerle yaptığı yüzeysel peelingler, hem güneşin sebep olduğu hasarı minimize eder hem de kış mevsimi için cildi hazırlar,'' dedi.
Güneş lekesi tedavisinin, lekenin kalınlığına göre şekillendiğini anlatan Kurul, çok yüzeysel olanların tedavisinde daha kolay ve depigmente edici kremlerin (leke çıkarıcı kremler) uygulanabileceğini belirtti.
Ekran Başı Yaşlandırıyor
Dr. Burcu YAMANGÖKTÜRK SOLAK
Benim cildimde lekeler var lazerden olmuştu bunun için ne yapmam gerekiyor Teşekkürler... devamı
Ben Aldırma Operasyonları Sonrası İyileşme Süreci
Bronzlaşmak İçin Kullandığınız Yağlara Dikkat!
Cilt Sorunları Çocuklar Üzerinde Çok Etkilidir
Berberler Cilt Kanserini Fark Edebilir
Et Beni Şeker Hastalığının Habercisi