Türkiye Fizyoterapistler Derneği Başkan Yardımcısı Murat Dalkılınç, çocukluk döneminde başlayan hareketsiz kalma ve vücudu yanlış kullanma davranışının ilerleyen yaşlarda kalıcı hale gelerek yaşam biçimine dönüştüğünü belirterek, ''Vücudumuzun hareket etme yoluyla sağlık bulduğunu ve yenilendiği unutulmamalı. Bu doğrultuda doğru hareket etmeyi öğrenmeliyiz,'' dedi.

Dalkılınç, yaptığı açıklamada, uzun süre hareketsiz kalmak ya da vücudu kapasitesinin ötesinde aşırı kullanmanın, hareketleri yapmayı sağlayan kasların yorulmasına, eklemlerin zorlanmasına ve sinir sisteminin baskı altında kalmasına yol açtığını belirtti.

Video: Sanem Apa "Beslenme ve Egzersiz"

Dalkılınç, şöyle konuştu:

"Çocuklukta hareketli geçen bir dönemin ardından, okul çağında derslerde uzun bir süre oturmak zorunda kaldığımız bir sürece başlıyoruz. Çocuklar gününün büyük bir bölümünü hareketsiz ve durağan bir şekilde oturarak geçiriyor. Fiziki açıdan sağlıksız nesiller bu şekilde yetişiyor. Çocukluk döneminde başlayan hareketsiz kalma ve vücudu yanlış kullanma davranışı, ilerleyen yaşlarda kalıcı hale gelerek yaşam biçimine dönüşüyor."

Prof. Dr. Kaan AYDOS

hocam ben 1 yıllık evliyim ama çoçugum olmuyor.dr gittim ve spermiyografi istedi oda 4 tane canlı sperm çıktı hareketsizlik var ne yapmama gerekli si... devamı