Bu fare türlerinin kansere direncinin sırrını ortaya çıkarmak isteyen araştırmacılar, önce Spalax judaei ve Spalax golani türü kör köstebek farelerinden aldıkları deri benzeri fibroblast hücrelerini bir büyüme serumu aracılığıyla laboratuvar ortamında üretti.
Farelerin, kanserde görülen kontrolsüz hücre bölünmelerine karşı stratejisini belirlemek için farelerden ürettikleri hücrelerin çoğalmasını sağlayan araştırmacılar, hücre çoğalmasının belli bir noktanın ötesine geçtiğinde, hücrelerin kendileri için ölümcül olan interferon beta adlı bir maddeyi salgılamak suretiyle kendi kendilerini yok ettiğini gözlemledi.
Araştırma ekibinden Andrei Seluanov, çalışmalarının, sadece kanserli hücrelerde kendi kendini yok eden kimyasal maddeleri tetikleyen ilaçlar bulunmasını sağlamak suretiyle insanda kanseri tedavisi konusunda yeni yollar açabileceğini belirtti.
Kına Kanseri Önlüyor!
Uzm. Dr. Ali ÖLMEZOĞLU
dedem 4.dereceden akciğer kanseriymiş ve durumunun kötü olduğunu ve kemiklerine de işlediğini söylediler kür tedavisini bıraktı tedavi imkansız mı hiç... devamı
Her Tür Kansere Tek Tip Tedavi
Kanser Korkusu Kanserden Daha Tehlikeli
Kanser Hastalarında Hayatta Kalma Oranları 2 Kat Arttı
Kanser Riskini Azaltan Hastalık
Düşük Doz Radyo Frekans Elektromanyetik Dalgalarla Kanser Tedavisi