Kıl Dönmesi Nasıl Alınır
Kıl dönmesinde, kıl kökü cilt altında geri dönerek kırmızı bir tümsek oluşturur. Cilt Hastalıkları Uzmanları (Dermatologlar) buna tıraş bıçağı şişliği derler. Eğer tedavi edilmeden bırakılırsa, acılı bir şekilde iltihaplanabilir. İşte batık kılın, henüz bir soruna neden olmadan alınması için bazı tüyolar.
- Bir çift cımbızı alkolle yıkayarak sterilize edin. Kanaması olan bir yerimizle temas eden aletlerin sterilize edilmesi çok önemlidir. Yabancı cisimlerle açık bir yaraya dokunmak, enfeksiyon riskini artırır. %70’lik etil alkol alın (reçetesiz satılan ve dezenfeksiyon için yaygın olarak kullanılan alkol) ve bir kaba koyun. Daha sonra cımbızları da bu kabın içine yerleştirin ve 2 dakika bekletin.
- Kıl dönmüş yere sıcak suya batırılmış bir bez koyun ve cımbızlar mikroplardan arınırken, bezi de iki dakika bekletin. (Uyguladığınız kompresin çok sıcak olmamasına dikkat edin.) Bu, gözenekleri açar ve kıl kökünü açığa çıkarır.
- Steril edilmiş cımbızlarla nazikçe kılı çekin. Eğer sıcak kompres kılın yüzeye çıkmasını sağlamadıysa, kılı eşelemek istemeyeceğinize göre, sıcak kompresi tekrarlayın. Kılı tamamıyla sökmeyin. Sökerseniz kanama açığa çıkar ve cilt altında kıl etrafına yapışmış olan bakteriler içeri girebilir. Kılı nazik bir şekilde, olması gereken konuma tekrar gelmesi için nazikçe çekiştirin.
- Kılın battığı bölgeye antiseptik sürün. Bu, kılın etrafını saran bakterileri de öldürecektir. Ayrıca ortaya çıkan cerahati de antiseptikle silin.
Kıl Dönmesinin Belirtileri Nelerdir?
Uzm. Dr. Günnur ÖNARSLAN
Merhaba 17 yaşında bir erkeğim Kıl Dönmesinden korktuğum için makattaki tüm bölgesindeki kıllarımı alıyorum ama alınmaz diyor bazı insanlar daha çok k... devamı
Kıl Dönmesi
Cilt Kanseri Hastaları İçin Aşı Umudu
Sağlıklı Ve Yumuşak Cilt İçin Gıdalar
Kıl Dönmesi Çareleri
Berberler Cilt Kanserini Fark Edebilir