Bu güçlü etki sayesinde, doku içerisinde dezenfeksiyon gerçekleştirilir. Örneğin akut apseli bir dişi çekimi gerektiğinde, lazerle müdahale edilerek apse ortadan kaldırılabilir. Çekim sonrasında ise, diş çekilen bölgede kalan mikroorganizmaların ortadan kaldırılması mümkün olmaktadır. Aynı şekilde, implantlar çevresinde gelişen enfeksiyonların, lazerlerle hızlı bir şekilde giderilmesi mümkündür.
Lazer tedavisinin yan etkilerinden biri, anarjezi sağlamalarıdır. Yani bir tür uyuşturma gerçekleştirmeleridir. Bu etki sayesinde, diş çürüklerinin temizlenmesi sırasında, birçok vakada anestezi yapmaya gerek kalmaz. Bu durum, hastaların konforu açısından lazerin ortaya koyduğu bir yarardır.
Lazerlerin sessiz çalışması ve anesteziye gerek bırakmaması özellikle çocuk hastalarda büyük bir avantaj sağlar ve tedaviden korkan çocuklarla rahatlıkla çalışabilme olanağı verir.
İLGİLİ MAKALE
Diş tedavilerinde lazer nasıl kullanılır?
Op. Dr. Sinan GÖKER
Merhabalar hocam, SMILE laser ve LASIK in birbirine göre avantaj dezavantajları nelerdir? Ben 2.0 miyop um hangisi bana uygundur?... devamı
Estetik Diş Hekimliği Hangi Yöntemleri İçerir?
Estetik Diş Tedavisi Gerektiren Durumlar Nelerdir?
Diş Ağrısı İle Birlikte Görülen Şişmenin Nedenleri Nelerdir?
Diş Taşlarının Temizlenmemesi Hangi Sorunlara Yol Açar?
Ağrıyan Dişe Aspirin Gibi Şeyler Koymak Doğru Mudur?