Akut myloid lösemide, sadece ilaç tedavisiyle gidilmişse, yüzde 20-25, yüksek doz ilaç tedavisi ve kemik iliği, kök hücre desteğiyle tedavi edilmişse yüzde 40 civarıdır.
Akut lenfoblastik lösemi grubundaki çocukla için bu oranlar çok parlaktır. Bu çocukların yüzde 60-70’i kemoterapiyle kurtarılabilmektedir.
Şifa şansı çocuklarda daha yüksek
Kronik myloid lösemiler 30 yıl öncesine kadar şifa ümidi olmayan bir hastalıktı. Ancak kök hücre nakli olanakları geliştikten ve uygulanmaya başlandıktan sonra, o tedavinin uygulanabildiği şanslı hastalarda bu hastalıktan kurtulma oranı yüzde 60-70’tir.
Bu oranın dışında kalan hastalara gelince; bu tedaviler sırasında çok daha yüksek remisyon yani erken başarı, görünüşte bütün hastalığın temizlendiği bir iyileşme durumu sağlanır. Fakat bunların bir kısmı, bazı durumlarda ise büyük çoğunluğu, bunu izleyen aylar ve yıllarda nükseder.
Löseminin doğasında nüks riski vardır. Bu riskin en yüksek olduğu dönem, ilk yıllardır. Genellikle 5-8 yıldan sonra hastayı şifa bulmuş kabul etmek mümkündür.
Rahim kanserinin tekrarlama riski
Prof. Dr. Fahri ERDOĞAN
Ben 14yaşındayım lösemi tedavisi görüyorum kalçamda femur başında sıkıntı olduğunu söylediler daha önce siz benim gibi bir arkadaşımı ameliyat ettiniz... devamı
Uyku Hapları Kanser Ve Ölüm Riskini Artırıyor
Lösemi Tedavisi Olan Bir Hastalıktır
Löseminin Tedaviden Sonra Tekrarlama Riski
Lösemi Tedavisinde Kemoterapi Uygulaması
Kronik Lösemi İçin Uygulanan İlaç Tedavileri