Mohs tekniği kanserli bir doku tabakasını özenli biçimde bir seferde çıkarılmasından oluşur. Çıkarıldıktan sonra numunenin yüzey alanı bir mikroskop altında incelenir. Eğer numunenin dış kenarlarında görünen herhangi bir kanser hücresi varsa, numunenin kenarları incelenip kabul edilene kadar çevreleyen dokunun daha fazlası çıkarılır ve işlem tekrarlanır.
Buna karşılık, hiçbir kanser hücresinin dış kenarlarında doku bulunmaz sadece küçük bir yara izi kalır. Bu teknik tümör sınırlarının belirlenmesiyle varsayımları ortadan kaldırır ayrıca lezyonları saran sağlıklı deriye zarar vermesi diğer cerrahi tekniklere göre daha az olasıdır. Özellikle hassasiyeti tekrarlayan veya saldırgan cilt kanserleri ve yüksek riskli lezyonlar için değerlidir (örneğin bir yüz sinirine yakınlarsa). Ayrıca bazal ve yassı hücreli kanserler için bildirilen en yüksek tedavi oranına ve en düşük tekrarlanma oranına sahiptir.
Mohs cerrahisi, cerrah için klasik kesip çıkarmadan daha fazla zaman alıcı ve daha pahalıdır. Ama yüzün kozmetik açıdan önemli burun, göz kapakları ve dudaklar gibi bölgelerindeki lezyonların çıkarılmasının karşılığı altın standardı olarak kabul edilir. Aslına bakılırsa bazı durumlarda Mohs cerrahi yaralarına cerrahi rekonstrüksiyona (yeniden yapılandırma) bile gerek duyulmayabilir.
Mohs cerrahi sonrasında rekonstrüksiyona ihtiyaç duyulduğunda hemen iyi nitelikli ve deneyimli rekonstrüktif (yeniden yapıcı) plastik cerrahı tarafından sonraki Mohs ameliyatı yapılabilir.
Kanser Ameliyatı
Op. Dr. Buket AYOĞLU
sn hocam ben keratakonus hastasıyım ccl ameliyatı olmam gerektiğini öğrendim siz bu ameliyatı yapıyormusunuz. şimdiden teşekkürler... devamı
Hızlı Estetiğe Talep Arttı
Mohs Ameliyatı
Cilt Kanserinden Korunmaya İlişkin 5 Efsane
Mohs Rekonstrüktif Cerrahi Sonrasında Ne Olur
Botoks Migren Tedavisinde Yaygınlaşıyor