Kalıtımsal bir rahatsızlık olan otoskleroz orta kulaktaki kemikçiğin ve iç kulaktaki salyangozun katılaşması sonucu oluşur ve kulakta normal olmayan kemik gelişimi başlar. Orta kulak kireçlenmesinde, iç kulağın kemik duvarı zarar görür ve iç kulak girişinde süngerimsi bir kemik yapısı meydana gelir.  Bu kemikleşme, kulağın koordineli çalışan orta kulak ve iç kulağın sistemini etkiler ve işitme kaybına neden olur. İşitme kaybı şiddeti hastanın üzengi kemiğindeki kireçlenmeye ve iç kulaktaki işitme organlarının durumuna bağlı olarak değişir.                                                                                      
Otoskleroz Belirtileri Nelerdir?
Otoskleroz hastalığında öne çıkan semptom tek veya iki taraflı işitmede güçlüktür. Zamanla şiddeti artan işitme kayıpları ilk etapta hafif sesleri duyamamakla başlar ve bu süreçte kulak çınlamaları, baş ağrıları ve denge problemleri görülebilir. Kalıtımsal olan otoskleroz aile bireylerinde varsa çocuklarda oluşma ihtimali yüksektir aynı zamanda kızamık virüsü ve hormonlar otoskleroza neden olabilir.

İLGİLİ MAKALE

Stapadektomi Nedir?

Op. Dr. Aytuğ ALTUNDAĞ

merhaba, 1 ay önce gribe bağlı orta kulak iltihabı sonucu kulak zarımda çökme,sıvı ve ve hafif işitme kaybı geçirdim. doktor kontrolunda alınan antib... devamı