Peeling
Kimyasal peeling, cildin yenilenmesi için yaygın bir yöntemdir. Daha az risk taşımaktadır ve bazı kozmetik prosedürler gibi yan etkili değildir. Bu yöntem, kimyasal bir solüsyonun yüze uygulanmasını ve böylelikle kabararak soyulmasını içermektedir. Daha taze, yumuşak bir cildin ortaya çıkmasını sağlar; ancak peelingin bazı yan etkileri de vardır.
Kızarıklık
Cilt kızarıklığı bir peelingin en yaygın görülen yan etkisidir. Şiddetinin derecesi soyulmanın türüne göre değişiklik gösterir. Genellikle, yüzeysel, orta derecede ve yoğun olmak üzere her birinin kimyasal içerikleri farklı olan üç tür bulunmaktadır. Yüzeysel bir peeling hafiftir ve orta derecede veya yoğun peeling kadar kızarıklığa neden olmaz.
Tahriş
Cildin dökülmesi ve kabuklanması peelinglerin diğer yan etkileridir. Bu durum genellikle cildin asit solüsyonundan gerilmesi sonucu meydana gelir. Bu yan etki genellikle yoğun peelinglerin neden olduğu bir etkidir.
Yanma
Yanma hissi çoğu kimyasal peelingin genel bir özelliğidir. Aldığınız peelingin türü ne olursa olsun bir batma hissi yaşanabilir. Bu yan etki genellikle ağrılı değildir ve genellikle birkaç saat sonra bu his kaybolmaktadır.
Soyulma
Cilt soyulması ve pullanması kimyasal peeling sürecinin küçük bir yan etkisidir. Sonlanması genellikle prosedürün uygulanmasından sonraki birkaç gün içinde gerçekleşir. Cildinizdeki kabukları soymamanız önemlidir; çünkü bu, yara veya enfeksiyonlara neden olabilir. Çoğu dermatolog, herhangi bir rahatsızlığı rahatlatmanız için etkilenen bölgeye uygulamak üzere size lokal bir merhem önerecektir. Derin soyulmalarda, enfeksiyonu engellemek için antibiyotik kullanmanız gerekebilir.
Renk Değişimi
Hiperpigmentasyon veya ciltte koyulaşma ve hipopigmentasyon veya ciltte açılma, kimyasal peelinglerin ender görülen yan etkileridir. Genellikle ciltte oluşan renk değişimi geçicidir; ancak kalıcı olursa dermatologunuza danışınız.
Kış Mevsiminde Cilt Sağlığı İçin 9 Öneri
Op. Dr. Mert DEMİREL
nasıl bir uygulama gerekli ve ameliyat kesin cözüm mü yan etkileri olur mu... devamı
Lazer Epilasyon Sistemlerinde Takas Dönemi
Bronzlaşmak İçin Kullandığınız Yağlara Dikkat!
Bronzlaşma Kansere Davetiye Çıkarıyor
Tırnak Yeme Diş Çarpıklığı Nedeni
Yenidoğan Bebeğin Cildi: Normal Olan Ve Cilt Bakımı İpuçları Nelerdir?