Bu durumda bebeğe serum vermek gerekir. Ancak bu serum öyle bir ayarlanır ki, bebeğe aynen annesinin karnında aldıkları verilmeye çalışılır. Bu nedenle de yeterince şeker, yağ, protein gibi gıdalar, oranları dikkatle ayarlanarak, damar yoluyla verilir. Dolayısıyla bu durumdaki bebeklere, uzun süre dayanabilecek damar yolu açmak gerekir. Daha sonraki süreçte, bebeğin bağırsağı hazır olur olmaz, hatta bazen hazır olduğundan tam emin olunmasa bile, annenin sağılmış ilk sütleri adeta ilaçmış gibi bebeğe verilir.
VİDEO: DR. BELGİN EROĞAN "ERKEN DOĞANLARDA SORUNLAR"
Bu uygulamaya bağırsakların hazırlanması da denebilir. Damla damla bile olsa, bebeğin bağırsakları anne sütüyle kaplanır. İzleyen günlerde, bebeğin dışkısını yaptığı ve karnının şişmediği görüldükçe, tüple verilen miktarı sindirebildiği sürece, git gide miktar arttırılarak 2-3 saatlik beslemeler yapılır. Genellikle bebekler 32 haftayı geçtikten sonra ağızdan beslenir hale gelebilmektedir. Çünkü ancak bu haftalardan sonra emme refleksi gelişmektedir. Emme, yutma ve solunum ayarı daha uyumlu hale gelmektedir.
Op. Dr. Hasan Murat ÜNAL
iyi günler çocuğum 6 parmak prematüre dogdu 33 haftalık 14 gündür küvezde yarın parmaklarını alacaklarını söylediler nasıl bir risk ve nasıl geçer kol... devamı
Çocuklar Ebeveynleriyle Birlikte Yatmalı Mıdır?
Demir Eksikliği Olan Çocuklara Hangi Gıdalar Verilmeli?
Boşanmış Babalar Çocuklarıyla Nasıl İlişki Kurmalı?
Çocukları Zihinsel Engelli Olan Aileler Ne Tür Yardım Almalı?
Çocuklarda Bağırsak Parazitleri Hangi Sorunlara Yol Açar?