Oysa bazı durumlarda ameliyat seçimi hastaya ve hatta hekime bağlı değildir. Örneğin prostatın 250 gram ve üzerinde çok büyük boyutlara ulaştığı durumlarda ya da prostat büyümesinin yanı sıra idrar kesesinde büyük bir taş olması halinde veya bu uzun süre tıkanıklık nedeniyle mesanenin bir duvarında divertikül denilen kesecik oluşması ve onun da alınmasını gerektiren durumlarda mutlaka açık ameliyat gerekir.
İsteğe bağlı olmayan diğer durumlar
Bu gibi durumlar, doktorun ya da hastanın isteğine bağlı olmadan, açık ameliyatı zorunlu hale getiren durumlardır.Bir başka durumda, hastanın prostatı çok büyük olmasa da kanama eğilimi olabilir. Bu gibi hallerde de, çok az kanamaya neden olacağı için lazerle buharlaştırma yöntemini tercih etmek gerekebilir.
Ancak ara durumlarda, klasik kapalı ameliyat ya da lazerle buharlaştırma gibi seçenekler, hastanın tercihine ve hekimin yönlendirmesine bağlı olabilir.
Prostatın belli bir ağırlığın üzerine çıkması halinde daha çok açık ameliyata yönelinirken, 100 gramın altındaki prostatlarda kapalı yöntemler tercih edilebilir.
Prostat Ameliyatının Yan Etkileri
Op. Dr. Salih AYDIN
sigorta emeklisi olan birinden bel fıtıgı L4 L5 de fıtık görülüyor ameliyat kararı verildi mikro cerrahi endeskobik ameliyatlarınızda emekliden fark ... devamı
Prostat Ameliyatının Yapılışı
Prostat Ameliyatından Sonra Cinsel Yaşam
Prostat Tedavisinde Kullanılan Cerrahi Yöntemler
Prostat Ameliyatında Cerrahi Yönteme Karar Verme Kriterleri
Prostat Ameliyatı Geçirenlerde Çocuk Sahibi Olma