Nedeni ise çok basittir. HPV yani human papilloma virüs denilen bir virüstür. Bu virüs cinsel temasla geçer. Dolayısıyla cinsel aktivite, cinsellik bu kanserin ortaya çıkmasındaki en büyük faktördür. Hiç cinsellik yaşamamış bakire kadınlarda, rahim ağzı kanserinin görülme olasılığı yüzde 0’dır.
Kondom kullanımının çok yaygın olması halinde, aynen AIDS hastalığında olduğu gibi, bu hastalığın da, cinsel ilişki yoluyla bir insandan diğerine geçmesi ortadan kalkacaktır. Bunlara dikkat edilmediği koşullarda, birden fazla partnerle ilişki olan kadınlar, çok önemli bir risk grubunu oluştururlar.
Evli ve tek eşli, hijyen kurallarına dikkat edilerek yaşanan bir cinsel ilişki olduktan sonra, rahim ağzı kanseri hastalığının görülme riski düşer.
Bu hastalığın ilk belirtisi kanlı akıntıdır. Ortada bir neden yokken kanlı akıntının olması, cinsel temasın hemen ardından taze bir kanama görülmesi en önemli semptomlardır.
Rahim Ağzı Kistleri Kanseröz Olabilir Mi?
Op. Dr. Aytun AKTAN
hocam annemin tüm rahmi alındı rahim ağzı kanseri şüphesi vardı C3 hsıl. rahmi incelenmeye gönderildi ve bunun sonucunda C3 HSIL ve Karsionama insüti ... devamı
Uyku Hapları Kanser Ve Ölüm Riskini Artırıyor
Rahim Ağzı Kanseri Riski Altında Olanlar
Rahim Ağzı Kanserinin Oluşum Aşamaları
Rahim Ağzı Kanseri Aşısı
Hazımsızlık Ve Gaz Sancısı Her Zaman Masum Olmayabilir