Öncelikle hasta bir jinekolojik muayeneden geçirilmelidir. Bunun ardından bir ultrasonografik muayene, bundan sonra gerekiyorsa MR ve BT gibi detaylı görüntüleme yöntemleri kullanılır. Eğer kuşkulu bir durum ortaya çıkarsa, rahim içinden biyopsi yapılması gerekir.
Genel olarak vücuttaki herhangi bir organda herhangi bir kanser olayından kuşku duyuluyorsa, kesin teşhis mutlaka doku analiziyle yapılır. Yani bu durumda mutlaka biyopsi yapılması gerekir.
Belli aralıklarla smear testi
Ortada hiçbir kanser kuşkusu olmadan kadınların belli aralıklarla, örneğin seksüel olarak aktif olan kadınlarda senede bir kere pap smear testi yaptırması gerekir. Çok basit bir tarama testi olan pap smear ile rahim ağzından sürüntü alınıp incelenir. Eğer hücrelerde morfolojik ve anatomik bazı değişikliklere rastlanırsa, yani daha kanserin öncü lezyonları ortaya çıkıyorsa, bu görülebilir.Yani pap smear daha kanser olmadan önce oradaki dokuda meydana gelen değişiklikleri gösterir. Dolayısıyla hemen önlem almak ve tedaviye geçmek mümkün hale gelir. Böylece kanser daha oluşmadan önü alınabilir.
Akciğer Embolisinin Belirtileri Nelerdir?
Op. Dr. Aytun AKTAN
hocam annemin tüm rahmi alındı rahim ağzı kanseri şüphesi vardı C3 hsıl. rahmi incelenmeye gönderildi ve bunun sonucunda C3 HSIL ve Karsionama insüti ... devamı
Uyku Hapları Kanser Ve Ölüm Riskini Artırıyor
Rahim Kanserinin Teşhisi
Rahim Kanserinde Cerrahi Tedavi
Rahim Kanserinde Kemoterapi Ne Zaman Kullanılır?
Rahim Kanseri Tedavisinden Sonra Yapılacak Kontroller