Toksoplazmaya karşı antikor geliştirmiş kadınların intihar etme olasılığının, bu enfeksiyonu geçirmemiş olanlara oranla yüzde 53 yüksek olduğu tespit edildi.
Bilim insanları, toksoplazma ile intihar ihtimali arasındaki bağın net olarak tespiti için ileri klinik araştırmalar yapılması gerektiğini belirtti.
Bilim insanları, araştırma sonucunun, toksoplazmanın kadınlarda intihar eğilimini artırdığını kesin olarak kanıtlamadığını, ancak bu parazitin yol açtığı enfeksiyon ve intihar eğilimi arasında bir bağ bulunduğunu gösterdiğini bildirdi.
Toksoplazma antikorlarının artmasıyla intihar ve girişimlerinde uygulanan şiddetin dozunun da arttığını ifade eden bilim insanları, intihar eğiliminin, parazitin beyne doğrudan etkisi sonucunda mı yoksa savunma sisteminde yol açtığı aşırı bir tepki sonucu mu yükseldiğinin bilinmediğini ifade etti. Uzmanlar, aynı zamanda, intihar eğilimi bulunan kadınların toksoplazma gondi enfeksiyonuna daha açık olabileceğini de kaydetti.
Uzmanlar, bu bağlantıların bulunmasıyla intihar eğilimi tahminlerinin yapılabileceğini ve önlem alınabileceğini bildirdi.
Kedilerin dışkısında, çiğ et ve iyi yıkanmamış meyve sebzede bulunabilen toksoplazma gondinin yol açtığı enfeksiyon, ateş, eklem ve kas ağrıları gibi gribe benzer belirtiler gösterebiliyor. Doğrudan cenine geçebildiği için hamilelik esnasındaki enfeksiyon riskli kabul edilirken, eğer anne daha önce bu enfeksiyonu geçirmiş ve antikor üretmişse bunlar doğmamış bebeği de koruyor.
İntihar
Uzm. Dr. Nursal Filorinali KONDUK
ben b 12 eksikliği var 2 kutu ğne tedavisi gördüm suan haftada 1 vuruluyorum asırı derecede uyku eğilimi yorgunluk halsizlik çekiyorum sabahlatrı yata... devamı
Şizofreni Tedavisinde En Etkili Yöntem İlaç
Ruhsal Rahatsızlığı Olanlar Toplum İçinde Tedavi Edilecek
Psikolojik Kaynaklı Amneziyi Konu Alan Filmler
İlk Yardım Çantanızın 8 Vazgeçilmezi
Medyanın Agresif Kişilikleri