Bunun için de hastaları bir kez yatırıp, gece boyunca hastalığın şiddetini izlemek gerekir. 

Hastalığın şiddeti belirlendikten sonra, bazen daha basit yöntemlerle, örneğin hastanın kilo vermesini sağlayarak ya da sırtüstü yatmasını engelleyerek, alkol almasını azaltarak veya akşamları beslenmesini azaltarak hastalığın tedavisi sağlanabilir. 

Daha ileri yöntemler 

Bazen de daha ileri yöntemlere başvurmak gerekir. Bunlar bir takım kulak burun boğaz operasyonları olabilir. Burna, boğaza, dile, damağa yapılan bazı müdahaleler söz konusu olabilir. Yani çok çeşitli tedavi yöntemleri uygulanabilir. 

Uyku apne sendromunu gerçekten yüzde yüz tedavi eden tek yöntem, CPAP denilen ve burun yoluyla yapılan basınç tedavisidir. Burada hastalar herhangi bir oksijen ya da hava veya solunum cihazına bağlı değildir. Sadece burnun önündeki bir maskeden, basınçlı bir ortamda nefes alıp verirler. 

Aslında odadaki havayı solurlar. Ama basınçlı bir ortamdan soludukları için o basınç damağa, boğaza yansıyarak solunum yolunun kapanmasını engeller.

Prof. Dr. Kaan AYDOS

hocam ben dela cpella sendromu yani 46 xx kromozumu bunun tedavisi nasıl olur biz konyadan gelecegizde bize yardımcı olabilirmisiniz... devamı