Dolayısıyla uyuşma tek taraflıysa hastaya önce pozisyonunu değiştirmesi önerilir. Ya da uyuşma bacaklardaysa, oturma pozisyonlarını, ayakkabılarını değiştirmesi önerilir. Bir de bası yapan bir durum varsa onu araştırmak gerekir.
Bu boyundaki bir fıtıktan kaynaklanabilir. Beldeki bir fıtıktan kaynaklanabilir. Ya da dizin arkasında ve dirsekte bası yapan küçük bir kemik çıkıntısı olabilir. Sinirlere baskı yapan kistler olabilir. Kas bağlarında herhangi bir sorun olabilir. Bütün bunlar da uyuşmaya neden olabilir.
Önemli olabilir
Hastalara öncelikle pozisyonlarını değiştirmeleri önerilir. Yanı sıra soruna teşhis konularak tedavinin uygulanması tavsiye edilir.Vücudun neresinde olursa olsun bir uyuşma, ağrı ya da karıncalanma varsa, elle oraya dokunma ve masaj yapma ihtiyacı hissedilir. Masaj yapmak o an için rahatlatabilir. Ama nörolojik şikayetler her zaman önemlidir. Basit gibi görünse de, altta her zaman önemli bir hastalık olabileceği unutulmamalıdır.
Bu nedenle uyuşmalar geçmediğinde ya da geçtikten sonra yeniden ortaya çıkıyorsa, mutlaka bir nörolojik muayene yapılmalı ve ona göre tedavi görülmelidir.
Prof. Dr. Kaan AYDOS
sperm sayımı artırmak için nasıl bi operasyon geçirmem gerekir hocam. varikosel ameliyati da oldum ama sperm sayım hala 9.600.000 ???... devamı
Ellerdeki Uyuşmaların Nedenleri
Vücutta Karıncalanma
Uyuşmalarda Doktora Gitme Zamanı
Vücutta Uyuşma Nedir?
Uyuşma İçin Yapılan Muayene Ve Tetkikler