Viral akciğer enfeksiyonları uzman bir doktor tarafından reçete edilen virüs önleyici ilaçlarla tedavi edilebilir. Grip gibi belirli viral enfeksiyonlara ancak enfeksiyon tam olarak belirlenirse ilaç verilir. Ciddi solunum rahatsızlıkları ve anksiyete (kaygı bozukluğu) vakalarında vakit kaybetmeden bir hastaneye başvurmalısınız. Düzenli nefes alamama durumunda gerekli olabileceği için hastane bütün solunum ekipmanlarıyla donanmış olmalıdır.
Tedavi için bir solunum terapistinin de sizinle çalışması gerekebilir. Bunun yanında, hafif viral akciğer enfeksiyonlarında tam bir yatak istirahati, bolca sıvı tüketimi ve antibiyotikler de verilebilir. Viral enfeksiyonlar sıklıkla hijyenik olmayan ortamlardan kaynaklanabilir ve kuşlar (güvercinler, ördekler) gibi hastalığı taşıyan hayvanlarla kurulan temas ile yayılabilir. Böbrek yetmezliği ya da şeker hastalığı gibi hastalıklar da akciğerlerde viral enfeksiyonlara sebep olabilir. Enfeksiyona neden olan bütün bu risk etmenlerinden uzak durmalı ve sağlıklı bir yaşam tarzı izlemelisiniz.
Bilinçsiz İlaç Tüketimi Pahalıya Mal Olabilir
Uzm. Dr. Hüseyin Cem ÖCAL
oğlum 14 aylık kulak arkalarında ve ensesinde nohut tanesine benzer şişlikler oluştu ilk önce beslenmesi azaldı hastahanedençocuk doktorunun verdiği i... devamı
Alerjisi Olanlar Hangi Önlemleri Alabilirler?
Akciğer Amfizemi Riskini Artıran Faktörler
Ölçülü Doz İnhaler Nedir?
Akciğer Hastalıkları İçin Bitkisel Çareler Var Mıdır?
Akciğer Amfizemi Hastalarının Yapması Gereken Egzersizler Neledir?