Evet, duyduğunuz şey kesinlikle gerçek! Yaşlanmayı geciktirici etkiye sahip olduğu ileri sürülen çeşitli besinler bulunur.
İnsanoğlu, Tanrının yarattığı doğal süreçlerden biri olan yaşlanmaya kısmi çözüm sunan yaşlanmayı geciktirici tıbbı geliştirdi.
Yaşlanmayı geciktirmeyi amaçlayan çeşitli yaklaşımlardan biri olan kalori kısıtlamasının en iyi standart olduğu düşünülüyor.
Bahsedilen terapilerden hiçbirinin yaşlanmayı geciktirdiği kanıtlanmamıştır, ama bu terapilerin temelde yaşlanma süreciyle bağlantılı olan zararlı serbest radikal ve iltihap önleyici reaksiyonları önemli ölçüde önlediklerini ortaya koyan bilimsel kanıtlar vardır.
Yaşlanmayı geciktiren terapilerden bazıları Aspirin, DHEA, Melatonin, Koenzim Q10, Lipoik Asit, Karnosin, Asetil-L-Karnitin, Arginat, Yeşil Çay Özü, Folik Asit, B6 Vitamini ve B12 Vitamini, Gliserilfosforilkolin, Pregnenolon, Testosteron, Östrojen ve Progesteron, Neksrutine, 5-Loxin, L-Alpha, Kalori Kısıtlaması ve balık yağıdır.
Uzun yıllar önce, yaşlanmayı geciktirici tıbbın bilimkurgu olduğu açıklanmıştı. Fakat uzun araştırma sürecinden sonra, bilim insanları, araştırmacılar ve doktorlar yaşlanma sürecini tetikleyen faktörleri ve bunların giderek kötüleştiğini kavrayabildiler. Bilimkurgu kavramını bilim gerçeğiyle değiştirdiler.
Yaşlanmayı geciktirici tıp, tıp ve bilim alanına ait bir uzmanlık dalıdır, ileri bilim ve tıp teknolojilerinin sonucu olduğu düşünülebilir. Bu keşiflerin çoğu, yenilikçi sağlık hizmeti modeli ve heyecan verici bir bilimsel çalışma alanına yönelik yeni dönemi müjdeleyen yaşlanmayı geciktirici tıbbın ilerlemesine yorulabilir.
Yaşa bağlı hastalıklardan korunma, bu hastalıkların erken tanısı, tedavisi ve tersine çevrilmesi kolaylaştı. Yaşlanmayı geciktirici tıp, insan ömrünü sağlıklı bir şekilde uzatmak için yenilikçi bilim ve araştırmayı destekleyen bir sağlık hizmeti modelidir. Koruyucu sağlık uzmanlığında uygulanan prensiplerle uyumlu olan makul ve güvenilir tıbbi tedavi prensipleri yaşlanmayı geciktirici tıbbın güvenilirliğini oluşturur.
Birçok bilim insanı ve uzman tarafından tanımlandığı gibi yaşlanmayı geciktirici tıp, bilimsel, açık, holistik ve sinerjik olarak tanımlanır. Bu terimlerin yaşlanmayı geciktirici tıbbın tanımlanmasında kullanılmasının sebeplerini ele alalım.
Yaşlanmayı geciktirici tıbba ilişkin teşhis ve tedavi uygulamalarının tümü bilimsel kanıtlarla desteklenir, bu nedenle sistemik olmadığı öne sürülemez. Bu demek oluyor ki kesinlikle bilimseldir.
Yaşlanmayı geciktirici tıp şaka değildir, kanıta dayalı bir tıp dalıdır. Etkili tedavi yöntemini saptamak amacıyla bilimsel ve objektif bir değerlendirme yapmak için veri elde etmeye yönelik kurallı ve düzenli bir süreci temel aldığından dolayı, kanıta dayalı ve oldukça açık olduğu söylenebilir.
Yaşlanmayı geciktirici tıp, tamamen teşhise dayalı değerlendirme yapmak ve değerlendirme sonrasında tedavi rejimi düzenlemek için düzenli bir sistemden faydalanır ve bunun önemini çoğunlukla kabul eder. Çok yollu olan çoklu tedavi yaklaşımıyla (besin takviyeleri de dahil) gençleştirme konusunda, yalnızca bir tedavi yöntemi uygulanmasından daha etkili sonuçlar alınır. Bu yüzden sinerjik ve holistiktir.
Yaşlanmayı geciktirici tıp, en erken teşhisi koymak için ileri teknoloji kullanan teşhise dayalı tedavi ve biyomedikal teknolojilere başvurulması ve hastalık için en agresif tedavinin tercih edilmesi üzerinde odaklanır.
Yaşlanmayı geciktirici tıbbın amacı, insan ömrünü sadece uzatmak değildir, uzayan ömrün verimli ve sağlıklı geçirilmesini sağlamaktır.
Kayısı Yaşlanmayı Geciktiriyor
Dyt. MELTEM ŞENİZ TOKSOY
35 Yaşındayım ben her bayan gibi sağlıklı yaşlanmak için Co-enzyme Q10 içe bilirmiyim hariçten aldığım antideprasan ilacım var zarar olurmu... devamı
Yüksek Tansiyon İçin Egzersiz Önerileri
Taze Ürünler Yaşlılığın Düşmanı
Kalp Hastalığı Ve Kalp Sağlığına Faydalı Beslenmeler
Kalp Krizi Tedavisi
Erkeklerde Uzun Yaşamın Sırları