Yeni doğan sünnetinde genel anestezi yöntemine başvurmanın ilave bir riski yoktur. Ama genel anestezi olmadan çözümlenebilecek bir işlem için de, anestezi vermenin bir gereği yoktur. Vücuda giren herhangi bir şeyin faydası kadar, mutlaka bir karşı etkide bulunma ihtimali de vardır. Bu nedenle söz konusu etkiyi mümkün olduğu kadar aza indirmekte fayda vardır. Ancak bu, 4-5 yaşındaki bir çocuğu genel anestezi vermemek için zorlayarak sünnet etmek anlamına da gelmemelidir. Yeni doğan dönemi geçtikten sonra, sünnetin mutlaka genel anestezi altında olması gerekir. Çocuğun psikolojik sağlığı açısından bu gerekli bir şeydir.
Genel anestezinin getireceği ekstra bir risk yoktur. Eğer bir anaflaksi olacaksa, lokal anestezi yapıldığı koşullarda da olur. Temizlemek için kullanılan boyada ya da daha sonra sürülen antibiyotikli pomatta da olur. Yani genel anestezi olmadığı zaman, tüm risklerden yüzde yüz kaçınılabilir diye bir şey söz konusu değildir.
mrb hocam benim 6 aylık bir oğlum var.suan cerrahpaşaya gidip gelmekteyiz doğuştan duymadığının bilgisi verildi testlerden geçemiyoruz.siz yeni doğan ... devamı
Yeni Doğan Bebekde Sünnet Yararlı Bir Uygulama Mıdır?
Yeni Doğan Şaşılığı Neyden Kaynaklanır?
Bebeklerde İnmemiş Testis Durumunda Ne Yapılır?
Herkes Sünnet Yapabilir Mi?
Çocukların Sünnet Yaşı Psikolojik Sorunlara Yol Açar Mı?