Araştırma sonuçları, Amerikan Kalp Derneği'nin düzenlediği beslenme, fiziksel faaliyet ve metabolizma konulu konferansta açıklandı.
Bilim insanları, günde 4 saat televizyon izlemek gibi hareketsiz yaşam biçiminin bel çevresindeki genleri etkilediği ve vücut kitle indeksinin yüzde 50 artmasına neden olduğunu vurguladı.
Araştırmaya 7.740 kadın ile 4.564 erkek katıldı. Vücut kitle indeksini ölçmeden önce bilim insanları, 2 yıl boyunca katılımcıların fiziksel faaliyetleri ile televizyon önünde geçirdikleri zamana ilişkin verilerini topladı.
Bilim insanları, 32 genetik varyasyona dayanarak katılımcıların yaşam biçiminin obeziteye genetik yatkınlığa etkisini hesapladı.
Bu varyasyonların her birinin vücut kitle indeksini 0,13 kg/m2 artırabileceği belirlendi.
Bununla beraber, fazla fiziksel faaliyette bulunanların vücut kitle indeksinin 0,15 kg/m2, daha az spor yapanların ise 0,08 kg/m2 azaldığı görüldü.
Hareketsiz olmanın vücut kitle indeksine genetik etkisinin en fazla, haftada 40 saatini televizyon önünde geçirenlerde belirlendiği, bu kişilerin vücut kitle indeksinin 0,34 kg/m2, haftada 1 saatini ya da az vaktini televizyon önünde geçirenlerin ise 0,08 kg/m2 arttığı vurgulandı.
Diz Ağrısı Yaşayanlar için Yürüyüş Aksesuarları
Uzm. Dr. Engin TÜRKMEN
Sayın Uzm.Dr.Engin Türkmen, 52yaşındayım.Amacım kilo vermek değil,sağlıklı yaşayabilmektir. Günde 2 defa 45er dakika tempolu yürüyüş ile günde 3 defa ... devamı
Obezlere Özel Ambulans
Popüler Diyetler Obeziteyi Tetikliyor
12 Diyet Hatası Ve Onlardan Kaçınmanın Yolları
Pankreas Kanseri Nde Obeziteye Bağlı İltihaplanma
Abdnin Yüzde 42Si Obez Olabilir