Bu ilaçlar karaciğer ve böbrek hastalıklarında, bazı bağışıklık sistemi sorunlarında, doku hastalıklarında, şeker hastalığında ve bazı özel hastalıklarda mutlaka doktor kontrolünde kullanılmalıdır. Bizim toplumumuzda, doktora gitmeden önce eczaneye gitme alışkanlığı vardır. Önce eczaneden alınan ilaçlar kullanılır, eğer bir faydası görülmezse, ancak ondan sonra doktora gidilir.
Bu yanlış bir tutumdur. Ülkemizde ilaç kontrolü olmadığı için bu ilaçlar satılabilmektedir. Ancak böyle ilaç kullananlar, bu ilaçların zararlı etkileriyle yüz yüze gelmektedir.
Alerji ilaçlarının başka alerjen maddeleri tetikleyebilmek olasılıkları vardır. Ancak bu ilaçlar antialerjen ilaçlar oldukları için alerjik reaksiyonu baskılar. Bu yüzden başka bir alerjeni tetiklemesi teorik olarak mümkün değildir. Ancak duyarlılığı arttırdığı için, pratik olarak tetiklemesi mümkün olabilir.
İLGİLİ MAKALE
Mevsimsel alerji teşhisi nasıl yapılır?
Dr. Saadet RIZAOĞLU
Doktor hanım merhaba, bir yaşında ki oğlumun sprey ve damlalar kullanmamıza rağmen neredeyse bir aydır geçmeyen burun tıkanıklığı var. Acaba alerji ol... devamı
Bebeklerde Astım Riskini Azaltmak İçin Hamilelikte Neler Yapılmalı?
Bebeklerde Astımı Başka Hastalıklarla Karıştırmak Mümkün Müdür?
Bebeklerde Astım Riskini Arttıran Faktörler Nelerdir?
Saman Nezlesine Eşlik Eden Hastalık Var Mıdır?
Besin Alerjisi Şişmanlatır Mı?