Arpacık enfeksiyonu, göz kapağın içerisinde ya da dışında görülebilen bakteriyel bir enfeksiyondur. Oluşan kırmızı kabarcık ağrıya sebep olur ve genel olarak birkaç günde boşalır. Arpacık, bakteriyel bir enfeksiyon olduğundan kolayca yayılabilir. Yayılmasını önlemek üzere çeşitli adımlar atılabilir.
- Fark ettiğiniz herhangi bir arpacık için vakit kaybetmeden bir tedavi planı oluşturun. Erken atılan bir adım iyileşme sürecini hızlandırarak başka arpacıkların oluşmasını engelleyebilir.
- Her gün düzenli olarak göz kapaklarınızın dışını temizleyin. Bir pamuk parçası veya pamuklu çubuk kullanın, bunları hafif bir sabun ve ılık su karışımına batırın. Gözleriniz kapalıyken göz kapaklarınızı hafifçe silin.
- Bakteri barındırmadıklarından emin olmadığınız sürece 6 aydan eski kozmetik ürünlerinin, kirli eller veya kirli havlular ile el bezleri gibi herhangi bir maddenin gözle temasından kaçının.
- Ellerinizi yıkayın. Kirli ellerin göze ve etrafına sürülmesi daima bakteri yayma veya bulaştırma riski oluşturur.
- Bir arpacığı fark ettikten sonra ılık kompres yapın. Oldukça ılık su ile bir el bezi veya tek kullanımlık bir bez kullanarak, göz kapağı bezlerinin daha fazla tıkanmasını önlemek üzere göz kapağına kompres yapın. Evdeki başka birine bulaştırmamak üzere bezi sıcak suda yıkamayı unutmayın.
- Doğal bir yaklaşım izleyin. Bir pamuk parçasına bitkisel ahududu çayı veya kişniş tohum karışımı sürün. Gözün iç tarafından başlayarak dışarıya doğru sürün ve her pamuk parçasını tek kullanımdan sonra mutlaka atın. Bir kaşık dolusu kişniş tohumunu bir fincan suyla karıştırarak kaynatıp, günde 3-4 kez kullanabilirsiniz.
- Arpacığı asla delmeye veya patlatmaya çalışmayın. Kendiliğinden patlamasına izin verirseniz yayılmayacaktır.
Göz Kapağı Sorunları
Op. Dr. Sinan GÖKER
Hocam ben 12 yaşındayım kirpik altında bir arpacık çıktı doktora gittim damla merhem kullandım ama3 gün kullanmadım unuttuğum için şimdide o üç ... devamı
Göz Tembelliği (Ambliyopi)
Göz Damlalarını Düzgün Damlatmanız İçin İpuçları
Fark Edilmeyen Görme Problemi Başarıyı Etkiliyor
Lasik Tedavisi Öncesi Ve Sonrası
Göz Kuruluğu Sebepleri Ve Tedavisi Nedir