İtalyan bilim adamlarının yaptığı araştırma, az yiyen farelerin beyninde CREB1 adı verilen, beyin hücrelerinin işlevini daha iyi yerine getirmesinde rol oynayan bir proteinin üretildiğini gösterdi.
Araştırmaya imza atanlardan Giovambattista Pani, bu proteinin "uzun ömür ve beynin sağlıklı olmasıyla" bağlantılı çok sayıda geni etkin hale getirdiğini belirtti.
Normalde yediğinin yüzde 30'u azaltılan laboratuardaki farelerin yaşam süresinin daha uzun olduğu, bu hayvanların obez olmadığı ve şeker hastalığına yakalanmadığı, hafıza ve zihinsel becerilerinin de daha iyi olduğu görüldü.
Ayrıca bu farelerin daha az saldırgan olduğu, yaşlanırken Alzheimer belirtileri göstermediği ya da çok hafif belirtiler gösterdiği belirlendi.
PNAS dergisinde yayımlanan araştırmada Pani, kaloriyi azaltmadan beyni genç tutabilmek için CREB1'i etkin hale getirmenin bir yolunu bulmayı umut ettiklerini vurguladı.
Yatmadan Önce Yemek Kabuslara Sebep Olur Mu?
Op. Dr. Aytun AKTAN
merhaba ben 16 yaşında bit genç kızım henüz adet dönemim olmamasına rağmen masturbasyon yaptım ve kan geldi sizce kızlığım bozulmuşmudur ? biraz acil!... devamı
Derin Beyin Stimülasyonu
Beyin Tümörlü Hastada Kemoterapiye Gen Tedavisi
Travmatik Beyin Yaralanmaları İçin Önemli Buluş
Güçlü Hafıza İçin Elma Suyu
Şeker İlacı Metformin Aynı Zamanda Beyin Hücreleri Geliştiriyor