Ebeveyn kanguruyu giydikten sonra, gerekli ayarlar yapılır. Beli kavrayan soket bağlandıktan sonra bebek daha rahat taşınabilecektir. Bel ve omuz ayarları yapıldıktan sonra, sıra bebeğin yerleştirilmesine gelir. Eğer bebek 2-2,5 aylıksa, sadece anneye bakar vaziyette taşınmalıdır. Çünkü bebeğin baş kısmı henüz kendi kendini kaldıracak gelişmişlikte değildir. Bu yüzden bebeğin başının anneye yaslanmış olması, daha sağlıklı olacaktır. Bebeklerde çok fazla salya olacağı için, kangurunun iç kısmında pamuklu aparatlar kullanılmasında fayda vardır. Bu kısımlar çıkarılıp yıkanabilir.
Bebeğin yüzünün geleceği bölüm dışında kalan ve kangurunun iç yüzeyini kaplayan tüm malzemenin de pamuklu olmasına özen gösterilmelidir. Böylece anne bebeğini kendi vücut ısısıyla terletmeden, kangurunun pamukla yüzeyinde taşımış olacaktır. Bebek 4.-5. ayını tamamladıktan sonra, artık kangurunun içerisinde ileriye doğru bakacak şekilde yerleştirilebilir. Bebeğin baş kısmına tekabül eden bölüm, çıtçıtlı ya da bantlıdır ve birbirlerine yapıştırılarak bebeğin önü açılabilir.
Bazı kanguruların içinde fermuarlı bir bölüm vardır. Hem bu bölümden hem de yanlardan kangurunun iç hacmini genişletmek mümkün olmaktadır. Bu kanguruların 9 ila 12 kilo arasında maksimum kullanım sınırı vardır. Bebek o duruma geldiğinde zaten hem taşınması zor olacak, hem de kanguruya sığmayacaktır ve kanguruyla taşınmasından vazgeçmek gerekir.
Bebekler niçin ağlar, nasıl sakinleştirilir?
Dyt. MELTEM ŞENİZ TOKSOY
mrb hocam ben 178 cm boyundayım 85 kiloyum ve ne kadar uğraşssam kilo veremiyorum bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz hangi tür gıdaları tüketmeme... devamı
Emziren Annelerde Meme Çatlaklarının Nedeni Nedir?
Bebek Dışkısından Hasta Olduğu Anlaşılır Mı?
Bir Cisim Yutan Bebek Morarmaya Başlarsa Ne Yapılmalı?
Bebeğin Tırnakları Nasıl Kesilir?
Herkes Sünnet Yapabilir Mi?