Bebeklerin beslenmesinde iki temel nokta vardır. Bunlardan ilki, 0-3 yaş arasında bebeğin süt tüketimidir. İkincisi ise, 4-6 aylardan başlayarak 3 yaş sonuna kadar devam eden ek besinlerdir. Bebek doğduğundan anne sütüyle beslenmeye başlar. Anne sütü bebek açısından en doğru ve temel besindir. Bebeklerin bağışıklık sistemini güçlendirir.
Ancak anne sütü yoksa ya da yetmiyorsa, doktora danışılarak devam sütleri ve büyüme sütleriyle bebeğin süt ihtiyacı karşılanabilir. 0-6 ay arasında kullanılan sütler, bebek sütü olarak bilinir ve 1 numaralardır. 6-9 ay arasında kullanılan sütler 2 numaralardır ve devam sütü olarak adlandırılırlar. 9-12 ay arasında ise 3 numara sütler kullanılır.
VİDEO: BEBEKLERDE EMZİRME
Bebekler ek besinlere 4-6 aydan sonra başlar ve 3 yaşına kadar devam ederler. Bebeklerde ek besinlere, 4. ayın sonunda tahıllı bebek mamalarıyla başlamakta fayda vardır. Yanı sıra sebze, meyve ve proteinli gıdalar da başlanabilir. Ek gıdalar, bebek 1 yaşına geldiği zaman, evde yapılan tuzlu ve yağlı olmayan gıdalarla devam eder. Bebek ek gıdalara başladığında da, günde 500 mililitre anne ya da bebek sütü almaya devam etmelidir.
Anne sütü yetmeyen bebekler nasıl beslenmeli?
Prof. Dr. Sinan ZEREN
Merhaba doktor bey Sag böbrek toplayici sistem grade 1 ektazik görünümdedir ne demek ?... devamı
Derse Yoğunlaşamayan Öğrenci Neler Yapmalıdır?
Annenin Aldığı Gıdalar, Bebekte Hıçkırığa Yol Açar Mı?
Yüksek Tansiyonu Olan Çocuğunuza Nasıl Yardım Edebilirsiniz?
Bebek Bakıcısı Konusunda Yardımcı Olacak Kurumlar Var Mıdır?
Okul Çağındaki Çocuklar Öğle Yemeğinde Neler Yemeli?