Bel ve sırt ağrıları oldukça sık görülen problemlerdendir ve hemen herkes hayatının bir döneminde bu sorunları yaşar. Sırt ve bel ağrıları genellikle kas gerginliği, fıtıklaşmış diskler, osteoporoz ve kötü vücut duruşu ile ilişkilendirilirler. Ancak bel ağrısının nedenleri arasında kas iskelet sistemiyle alakasız olan çok sayıda faktör mevcuttur. Birkaç gün içerisinde geçmeyen, geleneksel tedavilere cevap vermeyen, kötüleşen veya başka belirtilerle beraber görülen sırt ve bel ağrıları mutlaka doktora gösterilmelidir.
Bel ağrısına sebep olan hastalıklardan ilki menenjittir. Beynin ve omuriliğin üstünde bu yapıları kaplayan zarlar bulunur. Menenjit bu zarın iltihaplanması veya enflame olması durumudur. Menenjite virüs veya bakteri sebep olabilir. Bakteriyel menenjit çok daha ciddi olan türüdür. Bakteriyel menenjitin belirtileri arasında yüksek ateş, baş ağrısı, omurgada sertlik, mide bulantısı, kusma ve hatta bel ve sırt ağrıları vardır. Doğru tedavinin alınması için menenjitin teşhisi çok önemlidir. Bakteriyel menenjit için antibiyotikler etkili tedavi sağlar ve hastalığın başkalarına bulaşmasını önler.
Bakteriyel endokardit, infektif endokardit olarak da bilinir ve bel ağrısına sebep olan hastalıklardandır. Bu enfeksiyon kalp iç zarına ve kalp kapakçıklarına saldırır. Kalbi normal olan kişilerde nadir olarak görülen bir enfeksiyondur ancak kalp kapakçıklarında veya dokularında hasar olan kişilerde dikkat edilmesi gereken önemli bir durumdur. Kan akışına giren bakteriler, hasar görmüş kalp dokularına yerleşebilir ve kalbe daha büyük zarar verebilirler. Ciddi sonuçların önlenmesi adına erken teşhis ve tedavi gereklidir. Bakteriyel endokardit birçok kas iskelet sistemi belirtisine yol açabilir ve bunların arasında bel ağrısı da mevcuttur.
Tüberküloz vücudun herhangi bir kısmına saldırabilecek bir enfeksiyondur ancak genellikle akciğerlerde görülür. Ayrıca bel ağrısına sebep olan hastalıklardandır. Belirtileri arasında haftalarca sürebilecek ve gitgide kötüleşen bir öksürük bulunur. Öksürüğün yanında sebebi anlaşılamayan kilo kaybı, iştahın kapanması, geceleri terlemek, yorgunluk ve ateş görülebilecek belirtiler arasındadır. Tüm tüberküloz türleri eğer yeterince erken teşhis edilebilirse ve tedaviye zamanında başlanırsa uzun süreli etkileri olmayacak bir şekilde tedavi edilebilirler. Sadece akciğer ve boğazda görülen tüberküloz bulaşma tehlikesi taşır. Tüberküloz enfeksiyonu vücudun diğer bölgelerine ilerleyebilir ve bel ağrısı da dahil olmak üzere çeşitli belirtilere yol açabilir.
bel ve bacak ağrısı sorunu olan 80 yaşlarında yaşlılar için ne uygulanabilir teşekkürler.... devamı
Rotator Manşon Ameliyatından Sonra Omuz Faaliyeti Tamamen Eski Haline Dönmüyor
Miyelografi
Sırt Ağrılarını Azaltmak Ve Duruş Bozukluklarından Kaçınmanın Yolları
Dondurma Baş Ağrısı
Kadınlar Mı Erkekler Mi? Kim Daha Fazla Ağrı Çekiyor?