Beyin felci geçiren bebeğe bakan kişilerin, fizik tedavi rehabilitasyon programlarını çok iyi anlaması ve uygulaması çok önemlidir. Çünkü bu geçici bir hastalık değil, uzun yıllara yayılmış olan bir süreçtir. Dolayısıyla bıkmadan usanmadan hastaya nasıl bakılacağının bir ders gibi öğrenilmesi gerekir.

Gerekli yöntemler uygulandığı zaman aile, bebeğin yavaş da olsa gelişme gösterdiğini görebilecektir. Bebeğin yaşına göre alması gereken gıdaları almasını sağlamak gerekir. Bunların ne olduğu konusu çocuk doktoru ya da bir diyetisyenle görüşülebilir. İlaç tedavilerinin düzenli olarak uygulanması gerekir. Beyin felci geçiren çocuğa bakmak sadece beslemek ve ilaçlarını vermekle sınırlı değildir. Onların bireysel gelişimleri de desteklenmelidir. Bunun için çocuğun algısını geliştirecek her türlü yönteme başvurulmalıdır.

VİDEO: DR. BELGİN ERDOĞAN "BEBEKLERİN DOKTOR KONTROLLERİ"

Bireysel eğitimciler ve psikologlar bu nedenle tedaviyi yürüten ekibin içinde yer alırlar. Çocuğun yaşına ve ihtiyacına göre görsel, işitsel algısı ve hafızasını geliştirmek için ne yapılması gerekiyorsa yapılmalıdır. Bunun için, çocuğun geldiği seviyeye göre yeni planlar yapılması, neler yapılacağının anneye öğretilmesi ve tedavi programının ciddi bir şekilde evde sürdürülmesi gerekir.

Uzm. Dr. Gülnihal ŞARMAN

çocuk felci geçirmiş hastam var,serebnal pals dediler.tms iyi gelirmi?almayı düşünüyorum felçlilere.ne yapabiliriz.tekel2013@yandex.com... devamı