Sara krizi, beynin elektrik merkezindeki bir kısa devre sonucunda, çalışmaması gereken liflerin hepsinin birden bir kargaşa içinde çalışmasıyla ortaya çıkan bir tablodur. Sara krizlerinin kendi içinde çok farklı grupları vardır.
Sara krizi doğumsal olabilir. Bazı ailelerde çocukluk dönemlerinden başlayan bir tablodur. Ama örneğin hiç sara krizi geçirmemiş bir erişkin kişinin sara geçirmesi halinde ilk akla gelmesi gereken şey bir beyin tümörüdür.
Örneğin 20-25 ya da 30 yaşındaki bir kişi, daha önceden hiç sara krizi geçirmediği ve ailesinde sara krizi öyküsü olmadığı halde sara krizi geçirirse, hekim öncelikle bunun altında bir beyin tümörü yatıp yatmadığından kuşku duyar.
Bu mutlaka her sara krizinde beyin tümörü olacağı anlamına gelmez. Ama ciddi nedenlerden biri budur. Yoksa sara krizi bir enfeksiyonun da belirtisi olabilir, bir şeker hastasının şeker düzeninin bozulmasının bir sonucu olarak da görülebilir. Ama bugünkü teknoloji ile bunların ayrımı kolayca yapılabilmektedir.
Op. Dr. Candan HUNDEMİR
beyin tümörü ameliyatı ölüm riski ne kadardır ? Bir doktor bu konu ile ilgili ölüceksiniz diye rapor verebılır mı... devamı
Beyin Felci Çocuklarda Başka Hangi Sağlık Sorunlarına Yol Açar?
Beyin Felci Tipleri Nelerdir?
Kafaya Darbe Alındığı Zaman Hangi Tetkikler Yapılmalıdır?
Çocuğun Birden Fazla Kafa Travması Geçirmesi Durumunda Ne Yapılmalı?
Hipokampus Nasıl Bir Sistemdir?