Eğer bu basit bir çarpmaysa, özel olarak yapılması gereken bir şey yoktur. Hastayı izlemek ya da hastanın kendisini izlemesi yeterli olabilir.
Eğer bu ciddi bir mekanik yük yükleyen, hastaneye gitmeyi gerektirecek şekilde kafatasında, kafatası cildinde kesiye ve hasara yol açmış bir olaysa, bir şekilde tıbbi tedavi almak üzere bir sağlık kuruluşuna başvurmak gerekir.
Sağlık kuruluşunda hastayı değerlendiren doktorlar ya da sağlık görevlileri başka tetkiklerin gerekip gerekmediğine karar vereceklerdir.
İleri tetkikler
Eğer bu ciddi bir travmaysa, hastanın muayenesinin de bir takım olumsuz veriler verme olasılığı varsa, hastanın ileri radyolojik tetkikleri, başının veya boynunun röntgen filmleri, tomografi tetkikleri yapılarak hasarın şiddeti ve düzeyi anlaşılmaya ve ardından da ne yapılacağına karar vermeye gerek vardır.Olayı takip eden 2-3 gün içerisinde giderek artan ve şiddetlenen bir baş ağrısı olursa, 1 saat içinde 5-6 kere fışkırır tarzda kusmaları olursa, hasta uyur ve uyandırılamazsa, vücudunun bir yanında uyuşukluk, güçsüzlük, hareket etme güçlüğü gibi bazı bulgular gelişirse, sara nöbeti gelişirse, bütün bunlar beyin içerisinde gelişmekte olan sıra dışı başka bir sorunun varlığını işaret eder. O zaman bir an önce en yakın sağlık kuruluşuna gitmek gerekir.
Patlamış Mısır Sanılandan Daha Sağlıklı
Yrd Doç Dr SERDAR SARAÇ
patella medial fasette grade 1 kkondromalozi lehine milimetrik yumuşama sinyalleri vardır. femur interkondiler çentik anterolateralde milimetrik boyut... devamı
Beyin Travmasından Sonra İyileşme Süreci
Beyin Sarsıntısını Anlamanın Yolları
Beyin Sarsıntısından Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler
Çocuklarda Kafa Travması
Beyin Sarsıntısı Geçiren Çocukların Takibi