Eğer bu mekanik yük kafatasında bir harabiyete yol açtıysa ya da bununla ilgili bir sorun olduğuna dair bir işaret varsa, hastanın röntgen filmleri ya da tomografisi çekilerek kemik yapıda bir hasar olup olmadığı incelenir.
Çekilen tomografi tetkikleri aynı zamanda beyin içerisinde bir kanama varsa, bu kanamanın yerini, şeklini ve büyüklüğünü de gösterecektir.
Beyinde ciddi bir mekanik yük varsa, tomografide büyük bir kanama görülmemesine rağmen hastanın bilinç düzeyi etkilenmişse, uyanmıyor ya da uykuya aşırı eğilim gösteriyorsa, o zaman mikroskobik düzeyde bir takım kanamalar ya da harabiyetler olabilir. Bunun için MR incelemelerinden yararlanılabilir.
Yine uzun dönemde eğer ihtiyaç olursa, hastaların sara nöbetleri gelişiyorsa, beynin elektriksel aktivitesini takip edebilmek için EEG denilen incelemeler, travma sonrasında beynin klinik durumunun incelenmesinde yardımcı olabilir.
Beyin sarsıntısını anlamanın yolları
Prof. Dr. Kaan AYDOS
sperm hücrelerin%86 sında haploid %8 sinde diploid %4 ünde anöploid % 2 sinde kaotik yapı tespit edilmiştir bir grup hücrede nukleusun yanısıra s... devamı
Beyin Travmasından Sonra İyileşme Süreci
Beyin Sarsıntısını Anlamanın Yolları
Beyin Sarsıntısından Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler
Çocuklarda Kafa Travması
Beyin Sarsıntısı Geçiren Çocukların Takibi