Birbirinin etkisini artıran 4 farklı uygulamanın bir arada kullanılarak yapıldığı ''fotogen'' uygulaması ile yüz bölgesindeki kırışıklıklar, nem kaybı en aza indirilirken; vücut bölgesinde bölgesel yağlanma ve selülit sorunu da çözümlenebiliyor.
Uzman estetisyen Tuğba Deveci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cilt bakımı, nem dengesinin sağlanması, kırışıklıkların azaltılması, bölgesel incelme ve selülit gibi sık karşılaşılan sorunların ortadan kaldırılmasında ayrı ayrı yapılan uygulamalar yerine kombine tedavilerin önem kazanmaya başladığını söyledi.
''Fotogen (Radiophotonic Multiterapy-photogen system)'' diye isimlendirilen uygulama metodunun birbirinin etkisini artıran dört farklı uygulamayı içinde barındırdığını belirten Deveci, yüzde ince-derin kırışıklıklar ve elastikiyet kaybında, vücutta ise elastikiyet kaybı, selülit ve lokal yağlanmada kullanıldığını ifade etti.
Deveci, fotogen yönteminin ''cildi yapılandırma ve uyarmayı hedeflediğini, cerrahi yöntemlere alternatif'' olduğunu vurguladı.
''2-3 ay sonra cerrahiye alternatif kalıcı değişiklik sağlanıyor''
Yüz, boyun ve vücut bölgesine uygulanan 4 farklı programı içeren yöntemde, radyofrekans dalgaları ile ciltte nem dengesinin arttığını ve toparlanmanın sağlandığını ya da yağ parçalayan ürünlerin cilde yedirildiğini anlatan Deveci, uygulama esaslarına ilişkin şunları kaydetti:
''İkinci programda LED ışınları uygulaması ile ilk seanstan itibaren ciltteki toparlanma, parlaklık ve gerginlik artırılıyor. Orta deride yenilenme sağlanıyor. Uygulamadan 2-3 ay sonra cerrahiye alternatif kalıcı değişiklikler ortaya çıkıyor. Uygulama sonrasında ciltte pürüzsüzlük elde ediliyor.
Yüz bölgesine yapılan uygulama ile ince kırışıklıklar azaltılırken, nem oranı artırılıyor. İkinci aşamada derin kırışıklıklara ulaşılıyor ve cilde elastikiyet kazandırılıyor. Üçüncü programda vücutta bölgesel yağlanma ve selülit problemleri ortadan kaldırılmaya çalışılıyor ve dördüncü programda da vücutta elastikiyet kaybı gideriliyor.''
Uygulama nasıl yapılıyor
Estetiysen Selda Şentürklü de, sistemin kişinin soruna göre yaklaşık 3 ay süren 8-10 seanslık uygulama şeklinde olduğunu belirtti.
Fotogen yönteminde birinci basamakta temizlenmiş cilde nedene yönelik aktif maddeler içeren özel serumların ''radyofrekans'' ürün yedirme başlığı ile uygulandığını belirten Şentürklü'nün verdiği bilgiye göre, serumun bu şekilde orta deriye kadar iletimi sağlanıyor ve oradaki hedef hücrelerin hücre zarı geçirgenliği artırılarak serumun hücre içine geçişine imkan tanınıyor.
Daha sonra radyofrekans uygulamasına geçiliyor. Uygulama yapılacak bölgeye ısı iletimini sağlayan, üst deriyi koruyan özel bir krem sürülüyor ve yüz ya da vücut uygulamasına göre özel başlık kullanılarak yapılıyor. Cilt ısısı 6-7 derece artırılarak, orta deride kollajen ve elastinde uyarı elde ediliyor. Ardından LED (fototerapi) uygulamasına geçiliyor. LED uygulamasında farklı dalga boyunda olması nedeniyle değişik derinliklere ulaşan 4 farklı ışık kullanılıyor. Akne tedavisi, selülit-bölgesel yağlanma tedavisi ve kırışıklık ve elastikiyet kayıplarında kullanılan bu ışıklar, tekli veya birlikte uygulanabiliyor.
Kısa sürede ortaya çıkan etki, orta derideki kollajen ve elastindeki yeniden yapılanma ve kasılma, daha sonra da kollajen salgılayan hücrelerin tekrar kollajen yapması esasına dayanıyor. Bu aşamadan sonra, doğal yolla cildin elastikiyetinde artış, toparlanma ve kırışıklıklarda azalma elde ediliyor. Bölgesel yağlanma, selülit ve biçimlenme tedavilerinde ise farklı bir başlık kullanılarak, ciltte elastikiyet artışı ile birlikte yağ hücrelerinde küçülme ve dolaşım düzenleniyor. Böylece, selülit ve bölgesel yağlanmada belirgin iyileşme elde edilebiliyor.
Kıl Dönmesi Tedavisi
Uzm. Dr. Melis ŞENLİK
cildimde sivilce lekeleri ve hafif deliklenmeler var.dermaroller düşünüyorum tedavi başarısı ne kadar acaba.ya da en iyi tedavi yöntemi nedir sizce... devamı
Lazer Ve Hoşça Kalın İzler Demek
Ameliyat Sonrası Radyasyon Melanomun Tekrarlama Şansını Azaltıyor
Kelliğe Yeni Umut
Selülitlerden Sonsuza Kadar Kurtulmak Mümkün Müdür?
Henoch - Schonlein Purpurası (Kan Lekeleri)