Özellikle bu durumdaki 3 yaş çocukları için anaokulu yaşamsal bir önem taşır. Çünkü anaokuluyla beraber çocuğun, başkalarıyla birlikte bir hayat oluşturma süreci başlar. Bu dönemde çocuğun sosyal ortamlara ihtiyacı en üst düzeydedir. Ona bu ortamlar yaratıldığı zaman, çocuk kendiliğinden bu süreçleri zaten keşfeder.
Çocuk önce bireysel oyunları ve birebir ilgiyi tercih eder. Ancak yetişkinle kurdukları ilişki ile yaşıtlarıyla kurdukları iletişim ve roller çok farklıdır. Çocuklar bir aradayken zaman çekişebilirler, bir oyuncağı paylaşamayabilirler. Ancak onlar bu süreci aşarken dil becerilerini, gözlem yapma yeteneklerini ve bekleme yeteneklerini geliştirirler. Strateji kurma ve zamanlama yeteneklerini, sorun çözme becerilerini geliştirirler.
Bu nedenle çocuğa ortam sunulduğu ve desteklendiği zaman, sosyal ilişkilerinin gelişmesinin yanı sıra, gelecekteki yaşamları da bundan son derece etkilenecektir.
Dr. Emel GÖKMEN
iyi akşamlar hocam benim bir arkadaşım 2 yıl önce davranış bozukluğu sebebiyle doktora başvurdu baya testlerden sonra pad testı yapılarak demans teşhi... devamı
Bebeklerde Zeka Gelişiminin Beslenmeyle İlgisi Var Mıdır?
Çocuk İyi Karne Getirdiğinde Ödül Verilmeli Mi?
Çocuk Parmak Emiyorsa, Nasıl Bir Yaklaşım Sergilenmeli?
Tırnak Yiyen Çocuk Psikolojik Tedavi Görmeli Midir?
Cinsellikle Ne Zaman Tanışmak Gerekir?