Diş gıcırdatmayı önlemek için atabileceğiniz bir dizi adım vardır. Dişlerinizi gıcırdatmanızın neden stresse, stresi azaltmak için başvurabileceğiniz yöntemler hakkında doktorunuza veya diş hekiminize danışın. Stres danışmanlığı almak, egzersiz yapmak, bir fizyoterapistle görüşmek veya kas gevşeticiler içeren bir reçete almak, sunulabilecek bazı seçenekler arasında sayılabilir.
Ayrıca, diş hekiminiz uyku sırasında dişlerinizi korumak için bir ağız koruyucu gerekli görebilir. Ağız koruyucular dişlerin üzerinde takılan, dişleri diş gıcırdatmadan kaynaklanan ve spor karşılaşmaları sırasında oluşan yaralanmalardan korumak için sık sık kullanılan kaplamalardır.
Diş Gıcırdatma İçin Davranışsal Değişiklikler
Diş gıcırdatmayı önlemeye yardımcı olacak bazı tavsiyeler şunlardır:
- Kola, çikolata ve kahve gibi kafein içeren yiyecek ve içeceklerden uzak durun ya da bunları azaltın.
- Alkolden kaçının. Diş gıcırdatma alkol kullanımından sonra yoğunlaşma eğilimindedir.
- Kalem veya yiyecek olmayan bir şeyi çiğnemeyin. Sakız çiğnemekten kaçının çünkü çene kaslarınızı kenetlenmeye daha çok alıştırıp dişerinizi gıcırdatmanız olasılığını artırır.
- Dişlerinizi sıkmamak veya gıcırdatmamak için kendinizi eğitin. Eğer dişerinizi gün boyunca sıktığınızı fark ederseniz, dilinizin ucunu dişlerinizin arasına yerleştirin. Bu uygulama çene kaslarınızı gevşemeleri için eğitir.
- Geceleri kulak memenizin önünde, yanağınızın üzerinde ılık bir bez tutarak çene kaslarınızın gevşetin.
Uykuda diş gıcırdatma tedavisi nasıl yapılır?
Dr. Dt. Ali Osman Emiroğlu
hocam dişlerde sarılık ve azı dişlerde dişin kenarında sarı kaplama olmuş birde küçük siyah noktalar oluyor bunun tedavisi nasıl our geçermi devlet h... devamı
Ağız Kokusunu Engellemenin 10 Yolu
Daha Beyaz Dişler İçin Yapmanız Gerekenler
Dil Çatlakları
Sitrik Asidin Diş Minesine Etkisi
Ağzınızdaki Kahve Ve Sigara Kokusunu Yok Edin