- İçindekiler
- Belirtileri
- Tıbbi Tedavi
Belirtileri
Doğum Sancısı Belirtileri Tedavisi
Doğum sancısının başlaması, hamileliğin en beklenen olayıdır. Birçok hamile kadın, doğum sancısının ilk belirtilerini kaçıracaklarından ve çocuklarını doğurmaya hazırlıksız yakalanmaktan korkar. Neyse ki vücut, doğum sancısının yaklaştığını gösteren birçok ipucu ortaya koyar.
Tıbbi Tedavi
Tıbbi Tedavi
Doğum sancılarınız başladığında ne yapacağınızı konuşmak, siz ve size sağlık hizmeti verenler (aile doktoru, hamilelik uzmanı, ebe, hemşire gibi) için önemlidir. Hangi hastaneye ya da doğum merkezine gideceğiniz, oraya gitmenin ne kadar süreceği ve gitmeye hazırlanmak için neleri yanınıza alacağınızı bilmeniz gerekecek. Doğum sancıları başlamadan çok önce bunlar hakkında konuşun.
- Doğum sancısının gerçek olduğunu belirlemek her zaman kolay değildir. Bu nedenle, hastaneye giderseniz ve belirtiler yanlış alarm vermişse bundan utanmamalısınız.
- Hamilelik dönemi tamamlandığında, kadınlardan genellikle membranlarının yırtılmasından (su boşalması) şüphe ettiklerinde doktoru aramaları istenir.
- 5 dakika arayla düzenli kasılma, doğum sancısı belirtisidir.
- Cenin hareketlerinde ani artış ya da azalma doğum sancısı belirtisidir.
Yanlış doğum sancısı aşağıdaki özelliklere sahiptir:
- Düzensiz kasılmalar
- Yürümeyle ağrıda azalma
- Pozisyon değiştirmeyle iyileşme
- Sıklığında ya da yoğunluğunda artış olmaması
- Sadece karın bölgesiyle sınırlı rahatsızlık
Ateş ya da kanama, durumun acilen bir doktor tarafından değerlendirilmesi ve tedavi edilmesi gerektiğini gösteren sinyallerdir.
Vajinal (Normal) Doğum
Op. Dr. Şahizer DÖVER
67 yaşındayım....2 doğum yaptım....45 yaşında menapoza girdikten sonra mesane sorunum had safhaya ulaştı...antibiyotik içmekten,çektiğim sancılardan a... devamı
Doğum Kontrol Yöntemleri
Doğum, 50 Yıl Öncesinden Daha Uzun Sürüyor
Hamilelikte Sigara Kullanımının Riskleri Artık Daha İyi Biliniyor
İkiz Doğumlarda Artış
Yeni Doğan Bebeklerde İşitme Testi