Yerleşme gerçekleştikten sonra, anne adayının vücuduna embriyonun bunu haber vermesi gerekmektedir. Çünkü vücudun kendini buna göre hazırlaması gerekir. Embriyo bunu, Beta HCG denilen ve gebelik testleri sırasında miktarı ölçülen hormonu salgılayarak ve anne kanına karışmasını sağlayarak yapmaktadır. Anne adayının vücudu, Beta HCG hormonu beyine ulaşır ulaşmaz yeni bir sürece girdiğini anlamakta ve ona göre değişiklikleri başlatmaktadır. Beta HCG hormonu, implantasyon yani yerleşme sonrasında salgılanmaya başlanmakta ve yerleşme sürecinden yaklaşık 3-4 gün sonra artık anne kanında ölçülebilir seviyeye gelmiş olmaktadır.

VİDEO: DOĞUM KONTROL BANDI NEDİR?

Beta HCG hormonu kana geçtikten sonra, hemen bütün testler tarafından gösterilebilir seviyeye ulaşmaz. Bu yüzden adet gecikmesi olmayan dönemde, Beta HCG testi her zaman doğru sonuç vermeyebilir. Günümüzde anne adayları, henüz adette gecikme olmadan gebeliklerini öğrenmeye çok istekli oldukları için, erken dönemde test yaptırmakta ve bazen kandaki bu hormonun ölçülemeyecek kadar az olmasından dolayı hayal kırıklığına uğramaktadırlar. O yüzden, eğer bu bir tüp bebek gebeliği değilse, yani tıbbi bir gebelik değilse, adet gecikmesinin olması beklenmelidir. Bundan önce Beta HCG testi yaptırılması doktorlar tarafından önerilmemektedir.

Prof. Dr. Kaan AYDOS

sperm hücrelerin%86 sında haploid %8 sinde diploid %4 ünde anöploid % 2 sinde kaotik yapı tespit edilmiştir bir grup hücrede nukleusun yanısıra s... devamı