Hamilelik sürecinde vajina temizliğinin önemi artar çünkü bu süreçte herhangi bir enfeksiyonel rahatsızlık oluşması bebeğin sağlığını da tehdit edebilir. Bu yüzden hamile kadınların 9 aylık süre zarfında birtakım temizlik kurallarına dikkat etmesi gerekir;
1-Özellikle yaz aylarında artan sıvı tüketimi ile birlikte tuvalet ihtiyacı da artar. Seyahat esnasında veya dışarıdayken halka açık tuvaletlerin yeterince sıhhî olmadığını göz önünde bulundurarak klozetlere direk oturmamak önemlidir. Ancak hamileliğin ilerleyen süreçlerinde bu durum zorlaşabilir bu yüzden çantanızda dezenfekte edebileceğiniz mendiller bulundurarak oturacağınız bölgeyi temizledikten sonra kullanabilirsiniz.
2-Tuvalet ihtiyacınızı giderdikten sonra vajinanın temizliğini her zaman önden arkaya şeklinde olmalıdır aksi takdirde anüsteki bakterilerin vajinaya girmesini kolaylaştırarak enfeksiyonların oluşmasına sebebiyet verebilirsiniz.
3-Vajina içerisinde yer alan yararlı bakteriler temizlik kaygısıyla sıklıkla yıkandığında azalır bu da zararlı bakterilerin artmasına sebep olabilir bu yüzden vajinanızı sürekli yıkmayın.
4-Genital bölge temizliği için önerilen ürünlerin sadece iç değil dış genital bölge için olduğunu unutmayın.
5-Banyo sonrası vajinanın ıslak kalmamasına özen gösterin aksi takdirde sıcak ve nemli ortamı seven bakteriler üreyebilir.
6-İç çamaşırları hamilelik sürecinde pamuklu ve esnek olmalıdır, dar ve sentetik iç çamaşırları kullanmamalısınız.
7-Hamilelik sürecinde hormonal dengenin değişmesi tüylenmeyi arttırabilir, yaz aylarında deniz girmek isteyen bayanların ağdadan kaçınması gerekir. Aksi halde kıl batmaları ve çeşitli enfeksiyonlar oluşabilir. Ağda yerine jilet tercih edilebilir.
8-Hamile kaldıktan bir veya birkaç ay regl olabilir bu süreçte bakteri oluşumu artar bu yüzden ped kullanımına özen gösterilmeli, sıklıkla değiştirilmelidir.
Merhaba sevgilim le adatliyken anal yoldan iliski yasadik bosalirken vajinama bosaldi ve adetimin olmasina 10 gün var ken kahverengi akinti geldi sizc... devamı
Gebelikte Ultrason Kullanımı Sakıncalı Mıdır?
Hamilelikte Ultrasonografi Her Zaman Gerekli Midir?
Evde Bel Ağrısının Dindirilmesi
Tüp Bebekte Düşük Riski Normal Gebelikten Fazla Mıdır?
Normal Doğumda İyileşme Süreci Var Mıdır?