Hasarlı Cildi Soyma
Akne, yara izi, kırışıklık ve yağlı cilt herkesin, hayatının belirli dönemlerinde tecrübe ettiği en yaygın cilt sorunlarıdır.
Bu cilt sorunlarına yönelik çok sayıda tedavi yöntemi bulunur. Bu yöntemlerden en etkili olanıysa yüz derisini soyma işlemidir.
Yüz derisini soyma işlemi akne, güneş lekesi ve gebelik lekesi gibi diğer cilt sorunlarını yok etmek için uygulanan kozmetik ve kimyasal bir tedavi yöntemidir.
Hatta pul pul bir cilt bile bu yöntemle kolayca düzeltilebilir.
Yüz derisini soyma işlemi bir dermatolog tarafından klinikte yapılabilir. Bu işlem yaşlanmadan kaynaklanan leke ve ince çizgiler dahil her tür cilt bozukluğu için faydalıdır ve cilde yeniden hayat verir.
Yüz Derisini Soyan Ürünler
Yüz Derisini Soyan Ürünleri Kullanırken Dikkatli Olun
Piyasada satışa sunulan pek çok yüz soyma kremi ve dermabrazyon ürünleri kozmetik mağazaları ve eczanelerde bulunur. Dermabrazyon, derinin hasara uğramış en üst tabakasının yüksek devirli bir fırçayla aşındırmadan zımparalanarak temizlenmesidir. Bu işlem cilt doktoru tarafından doktorun kliniğinde ya da herhangi bir hastanede gerçekleştirilir.
Yüz derisini soymak için kullanılan kremler cildin hasar görmüş bölümlerine uygulanır. Uygulandıktan sonra birkaç dakika bekletilir, sonra suyla yüz iyice temizlenir.
Dermabrazyon yönteminde cildin yüzeyinde bulunan hasar görmüş tabaka ve ölü hücreler kullanılan aletle tamamen temizlenir. Ama bu lokal soyma işlemi ciltte birtakım alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Bu nedenle dikkatli olmanız gerekir.
Yüz derisini soymak için kullanılan ürünler temelde ölü cilt hücrelerinin atılmasını mümkün kılan kimyasallar ve alfa hidroksil asit de içerir. Yüzünüzdeki ölü deriyi soyarak bu derinin altındaki yeni deri tabakasını ortaya çıkarırsınız. Böylece cildiniz yenilenmiş ve parlaklık kazanmış olur.
Alerjik Reaksiyonlar
Yüzdeki Deriyi Kimyasal Yollarla Soyma İşlemi Alerjik Reaksiyonlara Yol Açabilir
Kimyasal soyma işlemi birtakım risk ve komplikasyonlara yol açar. Yüz derisini soyma işleminde kullanılan kimyasallar cildin renginin açılmasına yol açabilir ve enfeksiyona yakalanma riski taşıyabilirsiniz, cildinizde yaralar oluşabilir.
Kimyasal soyma işlemi yaptırdıktan sonra ciltte şişkinlik, kızarıklık ve hassasiyet de oluşur.
Hatta cildinizin üst tabakası kimyasallarla yakılarak soyulduğu için cildinizde yaralar da oluşabilir. Fakat yan etkiler gözünüzü korkutmasın. Birkaç gün içinde bu yan etkilerin tümü kendiliğinden yok olacaktır. Ama yüze daha derin bir soyma işlemi uygulandıysa yan etkilerin yok olması daha fazla zaman alacaktır.
İşte bu yüzden bu olası reaksiyonların tümünün bilincinde olun ve kimyasalların yol açtığı reaksiyonları önlemek için cildinize alerji testi yaptırmayı kesinlikle ihmal etmeyin.
Farklı Cilt Tipleri İçin Yüz Maskeleri
Dr. Burcu YAMANGÖKTÜRK SOLAK
Benim cildimde lekeler var lazerden olmuştu bunun için ne yapmam gerekiyor Teşekkürler... devamı
Hasarlı Cildi Soyarak Yepyeni Bir Cilt Yaratmak
Estetik Dermatolojinin Beş Türü
Plastik Cerrahi Komplikasyonları
Pediyatrik Plastik Cerrahi
Estetik Ameliyatlar Ne Kadar Güvenli?