Hastanın hormonal ya da beslenme veya davranışsal sorunları varsa, neye kızdığında neler yediği tespit edilerek, buna karşı bir çözüm geliştirilir. Yeme sorununu çözerken hoşlanacağı duygular tercih etmesi gereken gıdalara aktarılır. Örneğin tatlıya düşkün olan, beslenmesinde tatlının önemli bir yer tuttuğu hastaların ailelerinde diyabet olup olmadığı mutlaka araştırılmalıdır. Teni kuru olan ya da çok terleyen kilolu bir insanın mutlaka tiroit kontrolünün yapılması gerekir. Kızdığında yemek yiyen bir insanın, aslında çiğnediği şeyin kızdığı insan olduğunun farkına varması sağlanmalıdır.
Bunları değerlendirdikten sonra, kişinin ağzına alıp çiğnemek yerine kızdığı kişiyle sorununu çözmesi gerektiği empoze edilmelidir. Dolayısıyla yeme alışkanlığı nedenine yönelik olarak değiştirildiğinde ve yemesi gereken şeyleri severek yemesi sağlandığında sorun çözülmüş olur.
Kilolu olan her insanın tedavisinde, gerektiğinde farmakolojik destek alınarak, hormonal ya da tiroite ilişkin sorunları varsa bunların tedavisine paralel olarak hipnoz kullanılır. Şişmanlık başlı başına bir hastalık olduğu için, bunun mutlaka çözümlenmesi gerekir.
İLGİLİ MAKALE
Hipnoz ile Kilo Kaybedilir Mi?
Op. Dr. Sinan GÖKER
hocam ben stargardt hastasiyim .göz numaram 2.5 numara.bu rahatsizligım ne kadar ilerler.körlük durumu olur mu.nelere dikkat etmem lazim.teşekkürler... devamı
Hipnoz İle Zayıflama Ritmi Nasıldır?
Hipnoz İle Zayıflamada Nelere Dikkat Edilir?
Hipnoz İle Zayıflarken Diyet De Yapılmalı Mı?
Hipnoz Uzmanı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?
Hipnoz İle Kilo Kaybedilir Mi?