Bilim insanları, izole edilen kök hücreleri yeşil flüoresan protein ile "işaretledi". Kök hücreler önce insan yumurtalığından alınan dokuya, daha sonra da bir farenin derisinin altına enjekte edildi.
2 hafta sonra, bazı "işaretli olan" yumurta hücrelerinde "filizlenmeler" oldu.
İngiliz "Nature Medicine" dergisinde yayımlanan araştırmanın sonuçlarının başka araştırmalarla da doğrulanması halinde, kadının üreme sisteminin yaşlandığına ilişkin teorilerin gözden geçirilmesinin gerekeceği vurgulandı.
50 yılı aşkın süredir her kadının doğduğunda kendisine ait belli bir yumurta sayısına (yumurta rezervi) sahip olduğu, yaş ilerledikçe yumurta rezervinin azaldığına inanılıyordu.
Bu dogma, ilk kez 2004'te Massachusetts General Hospital'dan bilim insanlarının yaptığı, dişi farelerin yaşamları boyunca yumurta hücresi üretebildiğini gösteren araştırma ile biraz sarsılmıştı. Ancak bu araştırma, sadece fareler üzerinde yapılmış olması ve kullanılan yöntemde gedikler bulunması nedeniyle bazı bilim çevrelerinden kabul görmemişti.
Tilly ve ekibinin yaptığı araştırmanın, özellikle hastalık sonrasında (kanser tedavisi) kadınlara umut ışığı olabileceği belirtildi.
Kök Hücreden Karaciğer
Op. Dr. Sinan GÖKER
İyi günler.gündüzşeri güneş ışığından veya yüksek ışıklı ortamlarda görmem cok ciddi derecede bozuluyor.dışarıda güneş gözlüğü kullanarak idare ediyor... devamı
Psikiyatri Müzesi
E Vitamini Prostat Kanseri Riskini Artırabilir
Zengin Plazma (Tzp) Tenisçi Dirseğine Yardım Eder
Kedi Ve Köpek Bebeklerin Sağlık Kaynağı
Kolesterol Tartışmasında Yeni İddia