Ertekin, yaptığı açıklamada, laktoz intoleransının süt şekerinin vücutta emilememesi sonucu oluştuğunu belirterek, laktoz intoleransının süt alerjisiyle karıştırıldığını vurguladı.
Açıklamasında, ''Halk arasında süt ya da süt ürünlerine hassasiyet olarak bilinen laktoz intoleransı, Türkiye nüfusunun yüzde 20'sinde görülüyor'' ifadesine yer veren Ertekin, hastalığın, laktaz adı verilen enzimin eksikliği veya olmaması durumunda sütün sindirilememesi sonucunda meydana geldiğini kaydetti.
Ertekin, süt ve süt ürünleri tüketiminden sonra, bağırsaklardan emilemeyen süt şekerinin sebep olduğu hastalığın belirtilerinin karın ağrısı, karında kramplar, aşırı gaz ve ishal şeklinde görüldüğünü aktararak, laktoz intoleransı bulunan kişilere süt içirilmesi konusunda ısrarcı olunmaması gerektiğinin altını çizdi.
Süt ve süt ürünleri tüketimi halinde, laktozsuz sütlerin tercih edilmesini öneren Ertekin, laktoz intoleransını teşhis etmek için birçok farklı yöntem olduğunu, birkaç gün süreyle laktoz içeren besinlerden uzak durulduktan sonra 2 bardak yağsız süt içilerek evde test yapılabileceğini anlattı.
Ertekin, belirtilerin ortaya çıkması halinde bir uzmana başvurarak patolojik testlerin yapılması gerektiğini vurgulayarak, ''Laktoz intoleransı teşhisi konulan hastalar, kendiliğinden süt alımını keser, pek çok kişi 'sütü sevmiyorum onun için tüketmiyorum' der'' ifadelerini kullandı.
Laktoz Duyarlılığı Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Doç. Dr. İsmet Tamer
kalp kapakcıkları metal olan ve kan sulandırıcı kullanan kişiler HERBALİFE NİTEWORKS VE HERBALİFELİNE kullanabilir mi. veya hangi ürünleri tavsiye ed... devamı
Kabak Çekirdeği Hakkında Bilinmeyenler
Soya Alerjisi
Çocuklardaki Alerjik Hastalıkların 10 Sebebi
Kabuklu Deniz Ürünleri Alerjisi
Yumurta Alerjisi