Kalça Yüzey Yenileme
Geleneksel kalça replasmanının aksine, kalça yüzey yenilemede kalçanın "top" kısmı metal ya da seramik bir top ile değiştirilmez. Bunun yerine, hasarlı kalça topu yeniden şekillendirilir ve bir metal protez ile kaplanır. Hasarlı kalça soketi, klasik kalça replasmanında kullanılana benzer bir metal protez ile donatılır.
Yeni malzemeler ile, yaklaşık son 15 yıldır total kalça replasmanı için yapay eklem implantları kullanılmaktadır. Bu, hayatlarının geç dönemlerinde kalça replasmanı yaptıran yaşlılar için bir soruna neden olmaz. Ancak kalça yüzey yenileme, gençler için daha uygun bir yöntem olabilir. Çünkü bu işlemde daha fazla kemik dokunulmadan bırakılır, bu da ileride bir total kalça replasmanına ihtiyaç duyulması halinde, bunun gerçekleştirilmesini kolaylaştırır.
Genellikle yüzey yenilemede, geleneksel kalça replasmanında olduğundan daha büyük bir kalça topu elde edilir ve bu da yerinden çıkma riskini azaltır. Ancak halihazırda, klasik kalça replasmanı için kullanılan yeni implantlar da, yüzey yenileme işlemlerinden alınan sonuçlara benzer biçimde, daha büyük bir kalça topu imkanı sunmaktadır.
Yüzey yenileme genellikle, geleneksel kalça replasmanında kullanılanlardan daha geniş kesiler gerektirir ve teknik olarak daha zordur. Yaşınız, cinsiyetiniz ve aktivite düzeyiniz gibi faktörler kontrol edildiğinde bile, yüzey yenileme işleminde komplikasyon riski biraz daha fazladır.
Kalça yüzey yenileme, aşağıdaki sağlık sorunları olan kişiler için tavsiye edilmez:
- Osteoporoz
- Böbrek fonksiyon bozukluğu
- Bilinen metal hipersensitivite
- Diyabet
- Geniş ölü kemik (avasküler nekroz) alanları
İmplant diş tedavisinin aşamaları nelerdir?
Op. Dr. Selçuk ÖRSEL
31yasindayim sag ve sol kalcada cikiklik var dogumdan sonra olmus nasil tedavi olabilirim... devamı
Artrit Ve Skolyoz
Artrit Hakkında 7 Yanlış Kanı
Eklem İltihabı Ve Bursit
Artroskopi
Kemik İliği İltihabı