Yüksek kalsiyum kaynağı olan yoğurt, içeriğindeki Konjuge Linoetik Asit (CLA), nedeniyle karın yağlarını eritiyor. Yapılan araştırmalara göre bir sene boyunca, diyetinde her gün yoğurt tüketen kişiler, tüketmeyenlere göre yüzde 22 daha fazla kilo veriyor. Her gün düzenli olarak yoğurt tüketilmesi daha hızlı yağ yakımına sebep oluyor.
Faydaları bitmek bilmiyor; bağırsak kanseri riskini azaltıyor
Suyundaki B2 vitamini nedeniyle ağız yaralarına iyi gelen yoğurt, karın yağlarını azaltıcı etkisinin yanı sıra, bağışıklık sistemini kuvvetlendirirken, barsak kanseri riskini de azaltıyor.
Tatlıyı fazla kaçırınca, yoğurt yiyin
Şekerin vücuda verdiği etkiyi nötralize eden yoğurt, yüksek şekerin ani insülin salgılatma özelliğini azaltırken; iştahı keser, daha uzun süre tok kalmayı sağlar.
Günde 3 bardak tüketildiğinde vücudun tüm kalsiyum ihtiyacını sağlayan yoğurt, kan yağlarını azaltır; kötü kolesterolü düşürürken, iyi kolesterolü artırır. Kalp ve damar sağlığına iyi gelir.
Cilde parlaklık katan yoğurt, aynı zamanda ağız sağlığı dostudur. Günde 2 kez sadece 90 gr. yoğurt tüketmek; plak oluşma riskini azaltır, kötü nefes kokusunu engeller.
Evde de yapabilirsiniz
Etin olmadığı öğünlerde, mutlaka yerelması gereken yoğurt, her bütçeye uygun kuvvetli bir protein kaynağıdır. Tercih edilirse, günlük sütten evde de yapabilecek yoğurt, 1 lt süte 3 kaşık maya eklendikten sonra ılık bir ortamda 4-5 saat beklenerek elde edilir.
Dr. Ayça Kaya’nın tok tutan yoğurtlu salata tarifi
1 göğüs eti iyice didiklendikten sonra, karabiberle iyice ovulur. Yarım bağ maydanoz ve yarım bağ dereotu ince ince doğrandıktan sonra, tavuk eti ve sarımsaklı yoğurt ile karıştırılır. Üzeri kırmızıbiberle süslenir.
Karın bölgesindeki yağlanma için ne yapılabilir?
Op. Dr. Sinan GÖKER
Oğ Merhaba.oğlum 24 yaşında sağ gözü % 20 ,sol gözü %10 görüyor.Bu akşam CNN Türk de bahsettiğiniz tedavi yöntemi ona uygulanabilir mi?Teşekkürler... devamı
Başarılı Olmanın Altın Kuralları
Uyku Sersemliğini Ortadan Kaldırmanın Yolları
Sebze Ve Meyvedeki Kimyasal Tehlike
Mutluluk Veren Kokular
Sauna’Nın Faydalarını Biliyor Musunuz?