Doktorunuz mol gebeliğinden şüphelenirse human karyonik gonodotropin (HCG) hormonunun seviyesini ölçmek için bir kan testi önerir. HCG bir hamilelik hormonudur. Ayrıca ultrason da yapılır. Standart ultrasonda yüksek frekanslı ses dalgaları karın ve kasık bölgelerine yönlendirilir. Ancak hamileliğin erken evrelerinde rahim ve fallop tüler vajinaya, karın bölgesinden daha yakın olduğu için vajinaya yerleştirilen çubuk gibi bir aletle de yapılabilir.

Hamileliğin 8. veya 9. haftasında teşhis edilebilecek bir tam mol gebeliğin ultrasonunda embriyo veya cenin gözükmez. Amniyotik sıvı yoktur. Kalın kistik bir plasenta rahmi doldurur ve yumurtalık kistleri görülür. Kısmi mol gebelikte ise büyümesi engellenmiş bir cenin, az miktarda amniyotik sıvı, kalın ve kistik bir plasenta görülür.

Hekiminiz mol gebeliğini teşhis ettiğinde preeklampsi, hipertiroid ve anemi gibi diğer tıbbi problemleriniz olup olmadığını da kontrol edecektir. Mol gebeliği normal bir gebelik gibi devam edemez. Komplikasyonları önlemek için mol dokusu alınmalıdır. Bu da genel veya kolay anestezi altında kürtaj ile yapılabilir. Prosedür yaklaşık 15 – 30 dakika sürer. 

İLGİLİ MAKALE

Mol Gebeliği Nedir?

Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

Merhaba doktor bey. ben henüz 6 haftalık hamileyim ve kan pıhtılaşması teşhisi koyuldu. Doktor bana coraspin tedavisine başladı. Bir tanıdığımız 2 de... devamı