Tıkanırcasına Yemek ve Sağlıksız Kilo Alımı
Tıkanırcasına yiyenler, bir öğünde çok büyük miktarlarda kalori alabilirler.
Sürekli takıntılı şekilde aşırı yeme nöbetleri kişinin aşırı kilolu hatta obez olmasına yol açabilir ama normal kilolarını koruyanlar da vardır.
Tıkanırcasına yeme nasıl tedavi edilir? Tıkanırcasına yemek yiyenlerin bir yeme bozuklukları tedavi merkezinde, yeme bozukluğu tedavisine katılmaları çok yararlı olabilir. Tıkanırcasına yemek stres, sıkıntı, depresyon ya da farklı görüşler ve tutumlarla baş edememekten kaynaklanabilir. Çoğu yeme bozukluğu tedavi merkezinde, tıkanırcasına yeme bozukluğunun bu gibi psikolojik yanlarıyla başa çıkmaya yardımcı olan terapiler yapılmaktadır.
Tıkanırcasına Yeme Bozukluğunun Etkileri
Vicdan rahatsızlığı ve bulantı hissi sık sık aşırı yemeyi takip eder. Uzun süreli ve takıntılı olarak aşırı yemenin daha ağır sonuçları da vardır:
- Kalp hastalığı
- Depresyon
- Yükselen tansiyon
- İş kaybı
- Böbrek Hastalığı
- Şiddetli duygu durumu değişiklikleri
- Felç
- Yüksek kolesterol
- Uykusuzluk
- Safra kesesi hastalığı
- Kanser
- Okulda başarısızlık
- Diabet (tip 2)
Tıkanırcasına yeme bozukluğunu, erken devrelerinde fark etmek ve uzun vadeli sonuçlar gerçekleşmeden bir tedavi merkezinde yeme bozukluğu tedavisi görmek çok önemlidir.
Kilo kaybı ve Yeme Bozukluğu Tedavisi
Bir tıkanırcasına yeme bozukluğu rehabilitasyon merkezi programında, yeme bozukluğu tedavisi öncesinde veya sonrasında kilo kaybının olup olmadığı yaygın bir tartışmadır. Bazıları bozukluğun altta yatan duygusal sebeplerinin tedavi edilmesinin kilo kaybından daha önemli olduğunu ileri sürerken diğerleri öncelikle obezitenin ele alınması gerektiğini iddia eder (tipik olarak mideye bant, kelepçe takmak, mideyi küçültmek gibi yöntemlerle).
Bu yöntemlere göre tıkanırcasına yeme bozukluğunun en iyi tedavi şekli hem hafif kilo kaybının hem de psikolojik rehberliğin sağlanmasıdır. Bu da ancak hem sağlıklı yemekler hem de tıkanırcasına yeme bozukluğunun altında yatan sebeplere yönelik terapiler sunan bir merkezde yapılabilir.
Çocuğumun Tıkanırcasına Yeme Bozukluğu Mu Var?
Prof. Dr. Kaan AYDOS
Kronozon bozukluğu var hocan 2 parça kendi aralarında değişmiş ne önerirsiniz... devamı
Gizli Şişmanlık Tehlikesi
Tıkanırcasına Yemek Nasıl Durdurulur?
Ergenlerde Tıkanırcasına Yemek Yeme Sorunu
Tıkanırcasına Yeme Bozukluğu
Hareketsiz Yaşam Kanser Riskini Artırıyor