Parkinson hastalığının teşhisinde kullanılan belli bir laboratuar tetkiki ya da radyolojik yöntem yoktur. Deneysel olarak radyoizotop çalışmaları, bir takım görüntüleme yöntemleri yapılan tedavinin ya da denenen tedavi yöntemlerinin işe yarayıp yaramadığı konusunda aydınlatıcı olabilmektedir. Fakat bugün için Parkinson’un tanısı klinik muayene ile konulabilmektedir.
Parkinson-artı
Parkinson hastalığı, ileri yaşın hastalığıdır. Özellikle ilk evrelerinde yaşın ilerlemesine bağlı olan bulgularla ya da Parkinson hastalığına benzer, başta tek başına dopamin eksikliği olmayan ama dopamin eksikliğine ilaveten başka sorunların olduğu hastalıklarla karışabilir. Yani dopamin gibi bilinen ya da bilinmeyen başka madde eksiklikleri, beyin dokusunun kireçlenmesi ve dejenerasyonu, kanlanma aksaklığı gibi bazı başka sorunların eklendiği hastalıklarla karışabilir.Bu hastalıklara genellikle Parkinson-artı ya da Parkinson Plus denir. Yani hastada Parkinson bulgularının olduğu ama buna ilaveten başka sorunların da olduğu anlamına gelir. Bunların ayrımını yapmak klinisyenin işidir.
Horlama tedavisinde başarının şartları
Doç. Dr. Semih ÖZKAN
hocam öncelikle kendimi tanıtayım 19 yaşında bir üniversite öğrencisiyim ve yaklaşık birkaç hafta önce penisimin ucunda küçük siyah bir nokta farketmi... devamı
Parkinson Tedavisinde Beyin Pili Uygulaması
Parkinson Teşhisinin Konulması
Parkinson Ameliyatı
Parkinsonda Gen Tedavisi
Beyin Pili Takılan Parkinson Hastaları Nasıl Yaşamalı?