Hastaların ruh halleri ne kadar iyiyse, hastalık bulguları da, özellikle titreme, katılık, ağırlık gibi bulgular da veya ilaç alınca ortaya çıkan istem dışı hareketler de o kadar azalmaktadır. Dolayısıyla hastalar ruh halleri itibariyle ne kadar stabil ve rahat olurlarsa, hastalık bulguları da o kadar az olmaktadır.
Hastalık bulguları ilerledikçe hem hastanın bakıma hem de çevreye duyduğu ihtiyaç artar. Burada hasta aileleri mümkün olduğu kadar hastaya destek olmaya çalışmalı, hastaların ilaçlarını zamanında alıp almadıklarına, verilen tedavi protokollerine uyup uymadıklarına, doktor kontrollerine zamanında gidip gitmediklerine dikkat etmelidirler.
İleri evrelerdeki hastalarda ise mümkün olduğu kadar hastaya destek olmaya çalışmak gerekir. Yatak bağımlılığı ya da bir yardımcı tıp insanına ihtiyaç doğarsa ailelerin bunu yapmaları ya da profesyonel insanların yapmalarını sağlamaları gerekir.
İLGİLİ MAKALE
Parkinson Hastalığında Gelişme
Dr. Emel GÖKMEN
Emel hanım babam parkinson hastası yutma problemi var.şu anda hastahanede burnundan sonda taktılar.beynin tomografisini çektiler.kendisi bayağı zayıfl... devamı
Parkinson Tedavisinde Kullanılan İlaçlar
Parkinson Ameliyatı
Parkinson Hastalarına Nasıl Yardımcı Olunur?
Parkinson Tedavisinde Uygulanan Cerrahi Yöntemler
Parkinsonda Gen Tedavisi