Bu bebeklerin beslenmesinde de mümkün olduğu kadar anne sütü verilmelidir. Eğer bebek emebilecek durumdaysa, anneden bir miktar emebilir. Ancak ememeyecek durumda ise de annenin sağılmış sütü verilir. Eğer bebek 2 kilonun altında doğmuşsa, anne sütünün bebeğin ihtiyaçlarına göre ayarlanabilmesi için anne sütü ekleri vardır. Bu ekler anne sütüne ilaveten verilir. Ve bu işlem, bebek 3-3,5 kiloya gelinceye kadar sürdürülür.
VİDEO: DR. BELGİN EROĞAN "ERKEN DOĞANLARDA SORUNLAR"
Anne sütünün bebeklere bu eklerle birlikte verilmesi, bebeğin kemik ve kas gelişimi açısından çok önemlidir. Bebeğin emmesi geliştikçe, biberondan emmesi zorlaştırılarak anneden emmesi sağlanmaya çalışılır. Bunu ise ancak 2 ila 2,5 kilo arasındaki bebekler becerebilmektedir. Bebeğin anne sütünü daha çok emebilmesi için emme süreleri uzatılır. Biberon kesilerek küçük kadehlerle içirilebilir. Kaşıkla ya da enjektörle vermek de mümkündür. Sonuçta tüm bu yöntemler kullanılarak bebek emmeye yönlendirilir.
Op. Dr. Hasan Murat ÜNAL
iyi günler çocuğum 6 parmak prematüre dogdu 33 haftalık 14 gündür küvezde yarın parmaklarını alacaklarını söylediler nasıl bir risk ve nasıl geçer kol... devamı
Bebeklerde Pişik Kremi Faydalı Mıdır?
Bebeklere Banyo Sonrası Masaj Nasıl Yapılır?
Bebekler Ne Zaman Diş Macunu Kullanmalıdır?
Şekerli Gıdaların Çocuklara Verdiği Zarar Nasıl Azaltılabilir?
Anneler Çocuklarının Yeteneklerini Anlamak İçin Ne Yapmalıdır?