Ramazan Ayında Nasıl Beslenmeli?

Bu sene Haziranın son haftasına denk gelen Ramazan ayı 28 Temmuz’da son buluyor. Sahur ve iftar arasındaki sürenin uzun olması ile hava sıcaklıklarının yüksek olması alınan gıdalarda bilinçli tercihler yapılmadığı takdirde çeşitli hastalıkların ortaya çıkmasına neden olabilir. Bu nedenle Ramazan ayı boyunca özellikle sahur öğünü atlanmamalı, bu öğünde besin değeri düşük kalorisi yüksek gıdalardan kaçınılmalıdır.Peki, hangi besinler Ramazan ayı için idealdir. İşte sizler için hazırladığımız o besinler listesi;

Bol Bol Sıvı

Yüksek sıcaklıklara denk gelen Ramazan ayında sıvı tüketimine dikkat etmek oldukça önemlidir. İçeriğinde su oranı yüksek meyve ve sebzeler tüketmeli, sahurda ve iftarda bol bol su içilmelidir. 

Protein Ağırlıklı Yiyecekler

Yumurta, süt, yoğurt, yeşil yapraklı sebzeler, barbunya, et, balık çeşitleri ve kuruyemişler protein yönünden zengin gıdalardır. Özellikle sahurda protein ağırlıklı yiyecekler tercih ederek iftara kadar olan süreyi zorlanmadan geçirebilirsiniz. 

Lifli Gıdalar

Ramazan ayında artan sindirim şikâyetlerini ortadan kaldırmanın en etkili yolu lif yönünden zengin gıdalar tercih etmektir. Elma, brokoli, bezelye, yulaf, avokado, enginar, mercimek, kepekli ekmek, bulgur, mısır ve fasulye tüketerek bu şikâyetlere son verebilirsiniz.

Yavaş Yiyin

Beslenme uzmanları sahurda ve iftarda yiyeceklerin hızlı tüketilmemesi gerektiği konusunda uyarıyorlar. Hızlı tüketilen yiyeceklerin mide bulantısı, gaz şikâyetleri, yanma ve doygunluk hissi gibi sorunlara yol açabileceğini vurgulamaktadır.

Prof. Dr. Tahir ÖĞÜT

İyi gunler hocam.kienböck hastasıyım.lunatum kemiginde lekelenmeler baslamis.bu surecte nasil beslenmeliyim ,tedavim nasil olur acaba... devamı