Laboratuvarda yapılan deneylerde, virüsün, yüzeyinde A kan grubuna has şeker molekülü bulunan hücrelere kolaylıkla girebildiği görüldü. Bu molekülün bulunmadığı hücrelerin büyük bölümü ise virüs saldırısından kurtuldu. A kan grubuna has şeker molekülü devre dışı bırakıldığında da virüsün hücreye zarar veremediği tespit edildi.
Yapılan ilk klinik araştırmada da rota virüs taşıyan hastaların hemen hepsinin kan grubunun A olduğu görüldü. Bilim insanları, bu klinik araştırmanın daha da genişletilerek net bir sonuca varılabileceğini belirtti.
Video: Anti Viral İlaçlar
Araştırma başkanı Ventaram Prasad, sonucun aynı zamanda, neden insanların farklı kan grubuna sahip olduğunu açıklayabileceğini ifade etti. Prasad, virüslerin kan grubu A olan insanlara bulaşmasının ardından bu saldırılardan kaçabilmek için farklı kan gruplarının ortaya çıkmış olabileceğini bildirdi.
Doç. Dr. Semih ÖZKAN
Merhaba Hocam, Yakın sırada bir kız arkadaşımla cinsel ilişki yaşadık. Bu ilişki hem oral hem anal oldu. Onda da hiv virüsü daha önceden yoktu bende d... devamı
Yenidoğan Bebeğin Altı Nasıl Değiştirilir
Çocukken Suiistimale Uğramak Beyinde Somut İz Bırakıyor
Çocukları Güneşten Korumak
Aarskog Sendromu
Çocuğunuz Sürekli Yorgun Mu?